Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Rio Tinto: Μείωση κατά 12% των κερδών το 2023, στα 11,8 δισ. δολ.

Τα υποκείμενα κέρδη του Ομίλου Rio Tinto μειώθηκαν κατά 12% στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, αφού η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα από τον μεγαλύτερο πελάτη της, την Κίνα, απέτυχε να ανέβει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Τα κέρδη της εταιρείας ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών περί 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Θα πληρώσει ένα τελικό μέρισμα 2,58 δολαρίων ανά μετοχή σε σύγκριση με 2,25 δολάρια το προηγούμενο έτος, ανέφερε σε δήλωσή της την Τετάρτη η μεγαλύτερη εξορυκτική σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.

Ενώ οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος παρέμειναν ανθεκτικές κατά την περίοδο αναφοράς, το υλικό κατασκευής χάλυβα υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι η ζήτηση χάλυβα στην Κίνα δεν θα σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη μετά το διάλειμμα της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Η απογοητευτική ανάκαμψη μετά την πανδημία της μεγαλύτερης χώρας που καταναλώνει μέταλλα έχει ασκήσει πτωτική πίεση στη ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα.

“Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ελκυστικά μερίσματα και να επενδύουμε στη μακροπρόθεσμη ισχύ της δραστηριότητάς μας, καθώς μεγαλώνουμε στα υλικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές ρύπων παγκοσμίως”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jakob Stausholm στη συνοδευτική των αποτελεσμάτων δήλωσή του.

Η Rio είπε ότι είχε καθαρές χρεώσεις απομείωσης για το έτος της τάξης των 700 εκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζονται κυρίως με τα διυλιστήρια αλουμίνας της Αυστραλίας.

“Αυτό προκλήθηκε από τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που αντιμετωπίζουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, μαζί με τη βελτιωμένη κατανόηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και την πρόσφατα νομοθετημένη κλιμάκωση του κόστους για τις εκπομπές άνθρακα”, σημείωσε η εταιρεία.

Related posts

Γαλλία – Εξαφάνιση Εμίλ: Βρέθηκαν οστά που ανήκουν στο 2χρονο αγόρι

admin

Ρωσικά drone χτυπούν τοποθεσίες που συνδέονται με Ουκρανούς εθνικιστές

admin

Πολωνία: Τέλος στους συνοριακούς ελέγχους με τη Σλοβακία

admin

Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη γ’ τριμήνου αναμένει η Intel

admin

Η ομάδα Αχμάτ των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας υπέγραψε συμφωνία με το ρωσικό υπ. Άμυνας, την οποία είχε αρνηθεί η Wagner

admin

Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Κένυας

admin

Κίνα: Αντίκειται στην αρχή του ανταγωνισμού η απαγόρευση του Tik Tok στις ΗΠΑ

admin

Ιταλία: “Προσπάθεια επηρεασμού της σύνθεσης της κυβέρνησης Μελόνι” καταγγέλλει ο υπουργός Άμυνας

admin

Γαλλία: Συνεδρίαση στο υπ. Εσωτερικών για τη μεγάλη αύξηση μεταναστευτικών ροών στη Λαμπεντούζα

admin