Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Placement Πειραιώς: Δεν θα ληφθούν υπόψη προσφορές κάτω από €4

Placement Πειραιώς: Δεν θα ληφθούν υπόψη προσφορές κάτω από €4

Άκρως επιτυχημένη θεωρείται η διαδικασία αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την Τράπεζα Πειραιώς και όπως όλα δείχνουν το placement κλειδώνει στο ανώτατο εύρος των 4 ευρώ για τη διάθεση του 27% της τράπεζας. Μάλιστα, η τεράστια ζήτηση ώθησε το ΤΧΣ να ανακοινώσει, περίπου μία ώρα πριν το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών, ότι αιτήσεις αγοράς μετοχών κάτω από τα 4 ευρώ πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη.

Ειδικότερα, σχετικά με την προσφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το «ΤΧΣ») υφιστάμενων, κοινών, ονομαστικών άυλων μετοχών με δικαίωμα ψήφου, εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ονομαστικής αξίας €0,93 εκάστης (οι «Προσφερόμενες Μετοχές») στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. («PFH»), ανακοινώθηκε ότι:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και σε συνέχεια ανακοίνωσης δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα (06.03.2024), και σύμφωνα με την σημερνή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του (06.03.2024), το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι από την 6 Μαρτίου 2024, οι διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις αγοράς Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το ποσό των τεσσάρων (€4,00) Ευρώ ανά Προσφερόμενη Μετοχή πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

Προηγουμένως το ΤΧΣ είχε «στενέψει» το εύρος τιμών στο 3,9 ευρώ με 4 ευρώ, από 3,7 ευρώ με 4 ευρώ που είχε συμφωνηθεί αρχικά. Σημειώνεται ότι το βιβλίο προσφορών κλείνει στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης (6/3).

#Τράπεζα_Πειραιώς_ #ταμείο_χρηματοπιστωτικής_σταθερότητας #ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Related posts

Μπλε Κέδρος: Σημαντική αύξηση κερδών το α’ εξάμηνο του 2022

admin

Χ.Α.: Εύλογα ερωτηματικά για τη διαφοροποίηση της κίνησης του ΓΔ

admin

Υπερκάλυψη για το ομόλογο της Πειραιώς: Στο 6,875% το επιτόκιο

admin

Galaxy Cosmos Mezz: Στο 15,32% το ποσοστό της Schooner Capital

admin

Το νέο επταμελές ΔΣ της Euroxx

admin

CNL Capital: Αύξηση εσόδων κατά 5% στο α’ εξάμηνο

admin

ΔΕΗ: Εξαγορά των συμμετοχών μειοψηφίας στις εταιρίες της ENEL Ρουμανίας

admin

Euroxx: Overweight για την ΤΙΤΑΝ με τιμή-στοχό τα €36

admin

Ο Σωτήρης Ζαρταλούδης Επικεφαλής της XSpot Wealth στην Αθήνα

admin