Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Optima: Στα 17,4 ευρώ η νέα τιμή-στόχος για τη ΔΕΗ

Optima: Στα 17,4 ευρώ η νέα τιμή-στόχος για τη ΔΕΗ

Στα top picks (κορυφαίες επιλογές) τοποθετεί η Optima bank τη μετοχή της ΔΕΗ, δίνοντας τιμή-στόχο τα 17,4 ευρώ. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση «buy» (αγορά) και διαβλέπει περιθώριο ανόδου (upside) 45%.

Όπως αναφέρει, η ΔΕΗ εντοπίζει σημαντικό discount στην αποτίμησή της, καθώς, σε σύγκριση με τους ομοτίμους της, εμφανίζεται βαθιά υποτιμημένη σε όρους EV/EBITDA, με βάση τις εκτιμήσεις του 2024 – 2025, αφού διαπραγματεύεται με discount 29-39%.

«Καταλήγουμε σε μια αξία του ομίλου της ΔΕΗ στα 13,16 δισ. ευρώ και μετά την αφαίρεση του αναμενόμενου καθαρού δανεισμού για το 2024 ύψους 5,94 δισ. ευρώ, καθώς και της λογιστικής αξίας των μειοψηφιών (49% συμμετοχή στον ΔΕΔΔΗΕ), εξάγουμε τιμή-στόχο τα 17,40 ευρώ με 45% περιθώριο ανόδου και σύσταση “αγορά”», επισημαίνει στην ανάλυσή της η Optima.

Επιπλέον αναφέρει ότι η ΔΕΗ, ως ο μεγαλύτερος εγχώριος παράγοντας τόσο η παραγωγή όσο και η προσφορά, όχι μόνο κατάφερε να βγει αλώβητη από την κρίση (δεν υπήρξε σημαντική άνοδος των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών) και να εκπληρώσει την καθοδήγηση της κερδοφορίας της (η οποία προσαρμόστηκε προς τα πάνω σε 1,2 δισ. ευρώ για το 2023 ή 1,5 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας), αλλά ταυτόχρονα να συνεχίσει το φιλόδοξο επενδυτικό της σχέδιο (με ισχύ 770 MW - ήδη σε λειτουργία στην Ελλάδα, κάθετη επέκταση στη Ρουμανία με την εξαγορά της ENEL, αυξημένο αποτύπωμα λιανικής με την Κωτσόβολο).

Η Optima έχει αυξήσει τις προηγούμενες παραδοχές της για τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη κατά 40-50% για την περίοδο 2024-26, κυρίως λόγω της Ρουμανίας. Αύξησε επίσης σημαντικά τις προηγούμενες εκτιμήσεις κεφαλαίου, οι οποίες σε συνδυασμό με ορισμένες απαιτήσεις συνεπάγονται αρνητική απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών (FCF) 29% για το 2023-26.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του μερίσματος κατά 0,20 ευρώ για το 2023 και άνω του 1 ευρώ για το 2026, η Optima αναμένει ότι ο καθαρός δανεισμός αναμένεται να κορυφωθεί το 2026 και να φτάσει 3,8 φορές τα EBITDA.

#Optima_Bank #top_picks #ΣΥΣΤΑΣΗ_ΑΓΟΡΑΣ #upside #discount

Related posts

Eurobank Equities: Τιμή στόχο €7,2 για τη Cenergy- Σύσταση «buy»

admin

Euroconsultants: «Πράσινο φως» στην επιστροφή κεφαλαίου €0,06 ανά μετοχή

admin

Intracom: Άνω του 5% το ποσοστό του Δ. Θεοδωρίδη

admin

SunriseMezz: Τα νέα ποσοστά των Helikon και Paulson & Co.

admin

Αττικές Εκδόσεις: Εγκρίθηκε η απορρόφηση δύο 100% θυγατρικών

admin

Ideal: Δωρεάν διάθεση 24.000 ιδίων μετοχών σε οκτώ δικαιούχους

admin

Trade Estates ΑΕΕΑΠ: Νέος CEO ο Δημήτρης Παπούλης

admin

Λάμψα: «Πράσινο φως» στην απόκτηση του 33,91% της Regency

admin

CPI: Αλλαγή στη σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Αποδοχών-Υποψηφιοτήτων

admin