Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Neurosoft – Sparkle: Νέο ψηφιακό εργαλείο για την «ασφάλεια» των επιχειρήσεων

Με στόχο τη συνδεσιμότητα των επιχειρήσεων υπό καθεστώς ύψιστης προστασίας των δεδομένων που διακινούνται η ελληνική Neurosoft και η ιταλική Sparkle δημιούργησαν το Enterprise Link 2.0.

Η Neurosoft, εταιρία πληροφορικής που ειδικεύεται σε λύσεις και υπηρεσίες ΙCT και κυβερνοασφάλειας σε συνεργασία με τη εταιρία Sparkle, τον διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία περνούν στη δεύτερη φάση της μεταξύ τους συνεργασίας, παρουσιάζοντας την αναβαθμισμένη εκδοχή και περαιτέρω επέκταση του Enterprise Link, μιας «λύσης» ψηφιακής ασφάλειας για τις επιχειρήσεις, που αξιοποιεί την τεχνολογία Secure SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network).

Η όλο και αυξανόμενη ανάγκη για εξ αποστάσεως εργασία έχει σαν αποτέλεσμα τη διασπορά του εργατικού δυναμικού των επιχειρήσεων, την μετατροπή των Data Center σε μορφή Cloud και τον πολλαπλασιασμό των Εφαρμογών SaaS. Τα νέα αυτά δεδομένα πιέζουν τις εταιρίες προς την υιοθέτηση μιας στρατηγικής για την ενοποίηση της πρόσβασης προς τις εφαρμογές Cloud και άλλες ιδιωτικές εφαρμογές.

Με το Enterprise Link 2.0 η παραδοσιακή επιχειρησιακή συνδεσιμότητα δίνει τη θέση της στη συνδεσιμότητα μέσω βελτιωμένων υπηρεσιών δικτύωσης και ασφάλειας που βασίζονται σε Cloud. Παρέχεται με αυτόν τον τρόπο ευέλικτη γεωγραφική σύνδεση στο δίκτυο, έλεγχος κόστους του Cloud και υψηλές ταχύτητες δικτύου που ευθυγραμμίζονται με τις νέες αυξανόμενες απαιτήσεις εταιρικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις δυο εταιρείες.

Οι καινοτομίες NetDevOps που χρησιμοποιούνται στο Enterprise Link 2.0, προσφέρουν αυξημένo visibility και δυνατότητα ταχύτατου εντοπισμού και επίλυσης προβλημάτων. Έτσι, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στο πεδίο της ασφάλειας των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με το κομμάτι του Cloud Adoption. Χάρη στη νέα αυτή πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους θα μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους και τη σύνδεση που χρησιμοποιούν, ακόμη και εν κινήσει.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε στο πλαίσιο μίας κοινής εκδήλωσης, με την παρουσία της πρέσβειρας της Ιταλίας στην Ελλάδα, H.E. κυρίας Patrizia Falcinelli και του κυρίου Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση για την ανακοίνωση του Enterprise Link 2.0, έδωσαν το παρόν με ομιλία, η πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα, H.E. Patrizia Falcinelli, και εκ μέρους του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κυρίου Δημήτρη Παπαστεργίου, παρευρέθηκε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Daniele Mancuso, CEO της Sparkle Greece, σχολίασε σχετικά με αυτήν τη συνεργασία: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Neurosoft για την προώθηση μιας καινοτόμου «λύσης», που μεταφέρει υπηρεσίες των παραδοσιακών data centers στο Cloud. Σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα, μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες δικτύου και ασφάλειας σε πολυεθνικές εταιρείες».

«Είναι τιμή μας να παρουσιάζουμε απόψε σε όλους εσάς την νέα έκδοση του Enterprise Link, την οποία εισαγάγαμε στην αγορά σε συνεργασία με την ηγέτιδα εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Sparkle. Ως εταιρεία τεχνολογίας με βασικό γνώμονα την προστασία στον κυβερνοχώρο, ειδικευόμαστε για χρόνια στην παροχή high end Managed Services. Το Enterprise Link 2.0 φέρνει νέες δυνατότητες και προοπτικές στον χώρο των Managed Services, που θα βασίζονται πλέον στο Cloud και θα προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη», δήλωσε ο κ. Νώντας Πασχαλίδης, CEO της Neurosoft.

Related posts

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 20 Ιουνίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

admin

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Δημιουργεί την κατηγορία «Υποστηρικτής» για εταιρίες παροχής υπηρεσιών

admin

Ο ΑΔΜΗΕ στην COP27: Κλειδί για την κλιματική κρίση οι διηπειρωτικές διασυνδέσεις

admin

Η CRIF ανακοίνωσε την εξαγορά της ICAP

admin

Η Space Hellas υλοποίησε το πρώτο έργο Microsoft Azure Stack στην Κύπρο

admin

Σύμβαση 9 εκατ. ευρώ με Κομισιόν για Uni Systems και NRB

admin

Austriacard: Στα €4,8 εκατ. τα καθαρά κέρδη τριμήνου

admin

Περισσότεροι από 200.000 οι συνδρομητές του Vodafone TV

admin

Ηλεκτρονικά η σύσταση παρακαταθήκης στο ΤΠΔ

admin