Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Moody’s για Ισραήλ: Ο πόλεμος στη Γάζα μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας

Προειδοποίηση προς το Τελ Αβίβ έστειλε την Τετάρτη η Moody’s, λίγες μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, επισημαίνοντας ότι ένας παρατεταμένος πόλεμος με τη Χαμάς θα μπορούσε να πλήξει το αξιόχρεο του Ισραήλ.

Οι αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χαμάς το Σαββατοκύριακο έχουν προκαλέσει τη χειρότερη κλιμάκωση βίας τα τελευταία 50 χρόνια και εγείρουν ερωτήματα όχι μόνο για το ανθρωπιστικό κόστος, αλλά και για το οικονομικό κόστος του πολέμου.

Ο οίκος Moody’s, ο οποίος έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει την αναθεώρησή του για το Ισραήλ, που αξιολογεί με “Α1” με προοπτικές σταθερές, την Παρασκευή, πρόσθεσε ότι η πιθανότητα υποβάθμισης θα εξαρτηθει από το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος.

“Στο παρελθόν, το πιστωτικό προφίλ του Ισραήλ έχει δείξει ανθεκτικότητα σε τρομοκρατικές επιθέσεις και στρατιωτικές ενέργειες”, αναφέρει σε έκθεσή της ομάδα κορυφαίων αναλυτών της εταιρείας. “Ωστόσο, μια παρατεταμένη σύγκρουση που βλάπτει διαρκώς και σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα και τη χάραξη πολιτικής θα δοκιμάσει αυτή την ανθεκτικότητα”, προσθέτει ο οίκος.

Related posts

Κίνα – ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τη “συλλογική τιμωρία” των Παλαιστινίων

admin

Καναδάς: Έφοδος ακτιβιστών της Greenpeace στο γραφείο της υπουργού Οικονομικών

admin

Μελόνι: “Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας βελτιώνει τις συνθήκες του παρελθόντος”

admin

Σοϊγκού: Η Μόσχα δεν σχεδιάζει νέα επιστράτευση

admin

Η φαρμακευτική Sobi εξαγοράζει τη CTI BioPharma έναντι $1,7 δισ.

admin

Ρωσία: Άνοιξαν οι κάλπες για… τη νέα θητεία του Πούτιν μέχρι το 2030

admin

Ξυστά έπιασαν την Κύπρο οι νέες λίστες ΗΠΑ και Βρετανίας

admin

Η Νέα Ζηλανδία διαπραγματεύεται έναν νέο τύπο συνεργασίας με το ΝΑΤΟ που θα καλύπτει την κλιματική αλλαγή και την ασφάλεια

admin

Πούτιν: Η σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστινίων δείχνει την αποτυχία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

admin