Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Knot (ΕΚΤ): Οι αγορές υποτιμούν την πιθανότητα νέας αύξησης επιτοκίων

Οι επενδυτές που στοιχηματίζουν σε μεγάλο βαθμό κατά της αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα «ίσως» υποτιμούν την πιθανότητα να συμβεί, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Klaas Knot.

Ενώ η επιβράδυνση της οικονομίας των 20 κρατών-μελών της ευρωζώνης είναι βέβαιο ότι θα περιορίσει τη ζήτηση, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις για τον πληθωρισμό δεν θα διαφέρουν πολύ από τον τελευταίο γύρο του Ιουνίου, δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι η επίτευξη του στόχου μας για  πληθωρισμό 2% στο τέλος του 2025 είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιτύχουμε», δήλωσε ο Knot. «Θα ένιωθα ξεκάθαρα άβολα με οποιαδήποτε εξέλιξη που θα μετατόπιζε αυτή την προθεσμία ακόμη παραπέρα. Και δεν θα με πείραζε τόσο πολύ αν μετατοπιζόταν λίγο πιο νωρίς».

«Δεν πρόκειται να πω σήμερα τι θα αποφασίσουμε στις 14 Σεπτεμβρίου, πολύ περισσότερο γιατί οι επιλογές μας είναι ανοιχτές για αυτή τη συνάντηση όπως και για τις επόμενες συναντήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό. «Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε κοντά ή πολύ κοντά στο υψηλό σημείο των επιτοκίων».

Related posts

BBVA: Ο CEO και ο πρόεδρος παραιτήθηκαν από τις µεταβλητές αποδοχές του 2020

admin

Alpha Bank: Top pick η μετοχή για τη Deutsche Bank

admin

Πού θα κριθεί το «στοίχημα» των επενδύσεων

admin

Επιπλέον ρευστότητα από την ΕΚΤ, αμετάβλητα τα επιτόκια

admin

ΤτΕ: Αυξήθηκε η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια

admin

Να κατεβάσει ταχύτητα στις αυξήσεις επιτοκίων εξετάζει η ΕΚΤ

admin

Πίεση SSM στην κυβέρνηση για τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου

admin

Eurobank: Κάτω του 5% το ποσοστό της Capital Group Companies

admin

DBRS: Πόσο εκτεθειμένες είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες στη Ρωσία

admin