Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Kiabi: Νέα είσοδος στην αγορά ένδυσης από το «αδελφάκι» της Decathlon

Μετά την είσοδο των ανατολικοευρωπαίων retailers (Pepco, LPP με τη φίρμα Sinsay και της Sport Vision στα αθλητικά είδη), ενδιαφέρον εγκατάστασης στην ελληνική αγορά ένδυσης έχει εκδηλώσει και η Kiabi,  η γαλλική εταιρεία fast fashion οικονομικής ένδυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητά ακίνητα αλλά και facilities,  όπως το σύστημα διανομής προϊόντων της, έχοντας προσεγγίσει τον όμιλο Φουρλή, και ειδικότερα την ΑΕΕΑΠ, Trade Estates τόσο για τη μίσθωση καταστημάτων όσο και για τη διαχείριση αποθεμάτων, καθώς ο όμιλος μέσω τη ΑΕΕΑΠ, έχει δημιουργήσει ένα είδος omnichannel δικτύου για το εμπόριο.

H Kiabi, που ιδρύθηκε το 1978 απέχει μακράν από τους  μεγάλους ευρωπαίους retailers, όπως το γιγαντιαίο γκρουπ Inditex (βλέπε ZARA), ή την H&M, ωστόσο αποτελεί εναλλακτική low cost αλυσίδα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Η Kiabi ανήκει στην The Association Familiale Mulliez (AFM), την εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Mulliez, η οποία ελέγχει επίσης την Decathlon, που διαθέτει παρουσία στην ελληνική αγορά, το σούπερ μάρκετ Auchan και περίπου δώδεκα άλλες μάρκες λιανικής.

Η φίρμα Kiabi διαθέτει παρουσία με ένα δίκτυο 579 καταστημάτων σε 24 χώρες, τα 340 εκ των οποίων στη Γαλλία. Η εταιρεία επεκτείνεται σε τρεις νέες περιοχές το 2023, όπως στην Αίγυπτο, όπου σήμερα κατασκευάζει ένα εργοστάσιο για τον εξορθολογισμό της παραγωγής της,  στη Νέα Καληδονία και την Ουρουγουάη.

Επιπλέον, η Kiabi παράγει το 15% των πωλήσεών της στο διαδίκτυο και στοχεύει να ανακτήσει το επίπεδο 20-25% που είχε  κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Related posts

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο 29,84 ανέβηκε το ποσοστό της Reggeborgh

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διάθεση 528.034 ιδίων μετοχών σε 17 στελέχη της εταιρείας

admin

Σύμβουλο για πώληση πύργων κινητής τηλεφωνίας πήρε η United Group

admin

Ιδρύθηκαν τα joint ventures ΤΕΜΕΣ-Lamda Development

admin

Η Μασούτης εγκαινιάζει το πρώτο φιλικό για άτομα με οπτική αναπηρία σουπερμάρκετ

admin

Πειραιώς: Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα το 2023 από το Euromoney Awards

admin

Profile: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

ΟΤΕ: Τη διανομή μερίσματος €0,68/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Emirates: Διαγωνισμός με έπαθλο 1 εκατ. μίλια για μέλη του Skywards

admin