Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

JP Morgan: Τρεις λόγοι… επιμονής στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

JP Morgan: Τρεις λόγοι... επιμονής στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

«Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν αυξηθεί 15% περίπου από τις αρχές του χρόνου, ενώ οι τράπεζες στην Ευρώπη και την περιοχή της CEEMEA δεν έχουν αξιόλογα κέρδη. Συνεχίζουμε να βλέπουμε ενδιαφέρον για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Η ανταπόκριση από το Greece Investment Forum που διοργανώσαμε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα ήταν υψηλή. Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται τώρα στις 0,7 φορές τον δείκτη P/TBV για το 2025 και 6 φορές τον δείκτη Ρ/Ε, όχι πολύ μακριά από τις συγκρίσιμες ευρωπαϊκές ομοειδείς που ιστορικά θεωρούνται ως το τεχνικό ανώτατο όριο», σημειώνει η JP Morgan.

Οι τρεις βασικοί παράγοντες που εξηγούν αυτή τη συνεχιζόμενη υπεραπόδοση, όπως υπογραμμίζει έκθεση της τράπεζας, είναι: 

1) η ζήτηση για ελληνικά περιουσιακά στοιχεία είναι υψηλή, όπως αντικατοπτρίζεται στις πρόσφατες συναλλαγές στην αγορά, συνδυασμένα με μια ζωηρή μακροοικονομική προοπτική, χαμηλό εγχώριο πολιτικό κίνδυνο και θετικές επενδυτικές ιστορίες 

2) οι προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα από ένα χαμηλό σημείο εκκίνησης (για το 2024 12% κατά μέσο όρο το τελευταίο τρίμηνο) και 

3) οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζονται περίπου 40% φθηνότερες από τις αντίστοιχες της περιοχής CEEMEA, οι οποίες είναι το σημείο αναφοράς και σημαντικός τεχνικός παράγοντας στήριξης για τον κλάδο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αποτιμήσεις των τραπεζών μεσοπρόθεσμα.

Οι αναλυτές της JPM επισημαίνουν ότι το guidance για την περίοδο έως το 2026, οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του 2023 (η Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα στις 14 Φεβρουαρίου), οι πωλήσεις του υπόλοιπου ποσοστού του ΤΧΣ και η απόφαση του SSM σχετικά με τη διανομή μερίσματος για το 2023, μαζί με την επικοινωνία σχετικά με τη μελλοντική επιστροφή κεφαλαίου, θα είναι το κλειδί για την απόδοση των τιμών των μετοχών από εδώ και πέρα.

#JP_Morgan #ελληνικές_τράπεζες #ενδιαφέρον #ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ_ΑΝΟΔΟΥ

Related posts

Interwood: Καλύφθηκε κατά 90,64% η ΑΜΚ

admin

Λάμψα: Έκτακτη ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου €0,47 ανά μετοχή

admin

Χρηματιστήριο: Η υπέρβαση των 1.187 μονάδων ανοίγει δρόμο για 1.200

admin

Lamda: Καθαρά κέρδη στα €27 εκατ.-Αυξημένα κατά 69% τα EBITDA

admin

Η πρόσφατη άνοδος στην Wall Street είναι bear market rally

admin

Ανασυγκρότηση διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤΕΡ

admin

MIG: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή με Strix, εξοφλήθηκε δανεισμός €443,8 εκατ.

admin

Αύξηση εσόδων κατά 61% για την PREMIA στο 9μηνο

admin

Η Optima αυξάνει την τιμή-στόχο για την Πειραιώς

admin