Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

JP Morgan: Εξακολουθεί να είναι overweight στις ελληνικές μετοχές

JP Morgan: Εξακολουθεί να είναι overweight στις ελληνικές μετοχές

«Μετά το ισχυρό ράλι από τα χαμηλά επίπεδα της 27ης Οκτωβρίου, ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τα κέρδη μας στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στην Ελλάδα και την Πολωνία και αναρωτιόμαστε αν ο δείκτης MSCI Τουρκίας είναι ένα «ασφαλές» καταφύγιο», αναφέρει η ομάδα αναλυτών της JP Morgan.

«Πιστεύουμε ότι οι μετοχές της περιοχής της Κεντρικής και Ανατολικής Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA) έχουν «τρέξει» δυνατά, με άνοδο 13% από τα χαμηλά στις 27 Οκτωβρίου, πολύ περισσότερο από το 8,2% του δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI EM, και θα επιδιώκαμε να πάρουμε κέρδη σε καίριες αγορές και outperformers, όπως στη Σαουδική Αραβία με 17,9%, τις χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις με 28,15, τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης με απόδοση 19% και την Ελλάδα με 16,9%. Είμαστε overweight στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας και δεν αλλάζουμε τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές μας τώρα», επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα.

msci emea 1jan23

«Η Πολωνία και η Ελλάδα έχουν τρέξει, αλλά οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι φθηνές έναντι των ευρωπαϊκών ομολόγων. Ανησυχούμε βραχυπρόθεσμα για το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά διατηρούμε τη μετοχή της Alpha Bank στις δέκα κορυφαίες επιλογές μας.

Ενώ ήμασταν overweight και bullish για την Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2023, εξακολουθούμε να εκπλησσόμαστε θετικά από την υποκείμενη ζήτηση για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία π.χ. η Unicredit αγόρασε το 9,9% της Alpha Bank και η υπερκάλυψη στη δευτερογενή τοποθέτηση της Εθνικής Τράπεζας ήταν 8πλάσια. Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές που παρακολουθούσαν μόνο περιστασιακά την ιστορία της ελληνικής ανάκαμψης υπέθεταν ότι θα μπορούσαν να πάρουν μεγάλο όγκο μετοχών με μεγάλη έκπτωση σε κάποιο κυβερνητικό ξεπούλημα, στην πορεία, και αυτή η υπόθεση ήταν πολύ λανθασμένη», τονίζουν οι αναλυτές της JP Morgan.

«Η υποκείμενη μεσοπρόθεσμη αφήγηση για την Ελλάδα παραμένει ισχυρή. Σημειώνει την καλύτερη ανάπτυξη στην ΕΕ, με μια κυβέρνηση που θέλει οι τράπεζες να χορηγούν δάνεια και κέρδη και εξακολουθεί να εμφανίζει χαμηλές αποτιμήσεις. Και οι τοποθετήσεις του τετάρτου τριμήνου δείχνουν ότι περισσότεροι στον κόσμο (δηλαδή τόσο οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, όσο και οι στρατηγικοί επενδυτές) έχουν συνειδητοποιήσει αυτή την αφήγηση. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη σύσταση overweight και θα αναζητήσουμε οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη αδυναμία για να προσθέσουμε θέσεις», εξηγεί η τράπεζα.

«Οι τράπεζες στην Ελλάδα, για τις οποίες έχουμε σύσταση overweight, εξακολουθούν να βρίσκονται σε discount σε σχέση με τις αντίστοιχες της Ευρωζώνης παρά την υψηλότερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων. Η οικονομία υπεραποδίδει σε σχέση με την οικονομία της Ευρωζώνης. Η σύσταση μας σηματοδοτεί ισχυρή ζήτηση για μετοχές», καταλήγει η JP Morgan.

#JP_Morgan #ελληνικές_μετοχές #overweight

Related posts

Παπουτσάνης: Στις 8 Δεκεμβρίου η καταβολή του προσωρινού μερίσματος

admin

Χ.Α.: Σε εξέλιξη η διαφυγή από τις 1.420 μονάδες

admin

Η Elgeka υπέβαλε αίτημα για διαγραφή από το Χ.Α.

admin

Mytilineos: Αύξηση τζίρου στα 1,36 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Αυξημένες οι προσδοκίες για υπέρβαση των 1351,68 μονάδων

admin

Την Δευτέρα (11/12) η «πρεμιέρα» της Orilina Properties στο Χρηματιστήριο

admin

To Diorama II της DECA Investments αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στην Leader

admin

Intralot: Καθαρά κέρδη 3,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2023

admin

Τρ. Πειραιώς: Υπεβλήθη η δημόσια πρόταση για την Attica Group-Τι αναφέρει

admin