Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Goolsbee (Fed): Έχουμε ακόμα δρόμο για να πετύχουμε τον στόχο του 2%

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου για τον πληθωρισμό δείχνουν ότι συνεχίζεται η πρόοδος στο να υποχωρήσει ο πληθωρισμός, ωστόσο οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν πολύ παραπάνω από τα επιθυμητά για την Federal Reserve επίπεδα, δήλωσε σήμερα ο Austan Goolsbee, πρόεδρος της Chicago Fed. 

“Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο πριν πετύχουμε τον στόχο για πληθωρισμό στο 2%”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Goolsbee μιλώντας σε εκδήλωση στο Detroit Economic Club. “Υπάρχουν πάντα μερικά εμπόδια στην πορεία, όταν ο πληθωρισμός υποχωρεί”, πρόσθεσε.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να εμφανίσει μικρή άνοδο. Την ίδια στιγμή, ο ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε περισσότερο από το αναμενόμενο. 

Ο Goolsbee εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την επιβράδυνση του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες. Το 2023 ενδεχομένως να είναι το έτος με τη μεγαλύτερη πτώση του πληθωρισμού σε καιρό ειρήνης τα τελευταία 100 χρόνια, ανέφερε. 

Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση. Αυτό μπορεί να είναι “η πιο ομαλή από όλες τις ομαλές προσγειώσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά για την οικονομία. 

Related posts

Ματαρέλα: Μόνη λύση στο Μεσανατολικό είναι εκείνη που προβλέπει δύο λαούς και δύο κράτη

admin

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Το ψηφοδέλτιο της Κωνσταντινούπολης έχει μήκος ενός μέτρου

admin

Τουρκία: “Πόρτα” Κιλιτσντάρογλου σε Ιμάμογλου για ανανέωση του CHP

admin

ΕΕ: Συμφωνία των 27 στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική μεταρρύθμιση

admin

Alphabet: Αύξηση κερδών και εσόδων, έχασε τις εκτιμήσεις στο cloud

admin

Ο Ερντογάν παίζει το αντιαμερικανικό χαρτί: Οι ΗΠΑ έστειλαν αεροπλανοφόρο για αιματοχυσία στη Γάζα

admin

Ουγγαρία: Σπάνια επίσκεψη Ρώσου υπουργού – Στόχος να κρατήσει ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Μόσχα

admin

Γερμανία: Στην Πίρνα της Σαξονίας εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος με την υποστήριξη της AfD

admin

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 202 χρόνια από το θάνατο του ήρωα αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων Εμμ. Παπά αύριο ο Ν. Δένδιας

admin