Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ElvalHalcor: Διανέμει μέρισμα €0,038 – Από 1 Ιουλίου η πληρωμή

ElvalHalcor: Διανέμει μέρισμα €0,038 - Από 1 Ιουλίου η πληρωμή

Τη διανομή καθαρού μερίσματος 0,038 ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ των μετόχων της ElvalHalcor. Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος είναι η Τρίτη 25 Ιουνίου, ενώ ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος, ορίζεται η Δευτέρα 1η Ιουλίου.

Αναλυτικότερα:

Η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 303401000 (στο εξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ») ανακοινώνει, σύμφωνα με την παράγραφο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 23 ης Μαΐου 2024, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος (προερχόμενου από διάθεση τμήματος αδιανέμητων κερδών προηγούμενων χρήσεων), το οποίο ανέρχεται σε €0,04 ανά μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Από το ανωτέρω μικτό ποσό θα παρακρατηθεί, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5%, ήτοι €0,002 ανά μετοχή και, συνεπώς, το ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθει στο καθαρό ποσό €0,038 ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) επενδυτές κατά την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος είναι η Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και, συνεπώς, την ημέρα αυτή οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος, ορίζεται η Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024, από την πληρώτρια τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ ΤΡ-ΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ως ακολούθως:

1) Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

2) Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

#ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ #καταβολή_μερίσματος #γενική_συνέλευση

Related posts

Χρηματιστήριο: Πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση οι 1299 µονάδες

admin

Attica Group: Στο 91, 2269% το ποσοστό της STRIX Holdings

admin

Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος: Νέο ΔΣ- Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις 22/7 η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου

admin

Χρηματιστήριο: Όλα ανοιχτά 3 βήματα πριν την ολοκλήρωση του α’τριμήνου

admin

Πλαστικά Θράκης: «Πράσινο φως» στη διανομή μερίσματος €0,23 ανά μετοχή

admin

UBS: Επενδύσεις μετά το ράλι του 2023

admin

Προς ΑΜΚ έως 3 εκατ. ευρώ η Interwood

admin

Inform Π. Λύκος: Έγκριση της διασυνοριακής συγχώνευσης με την Austriacard

admin