Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ecofin – Παπαθανάσης: Δικαίωση της εθνικής προσπάθειας η απόφαση

«Δικαίωση της εθνικής προσπάθειας» αποτελεί η απόφαση του

Ecofin

, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η απόφαση του Ecofin για τη θετική αξιολόγηση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» αποτελεί μια δικαίωση και μια θετική πρόκληση για τη χώρα.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια ανάλογων αξιολογήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ουσιαστικά αναγνωρίζει και θεσμικά, σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, τη συστηματική και αποτελεσματική δουλειά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με στόχο τη διασφάλιση και την επιτάχυνση της βέλτιστης αναπτυξιακής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων και δη αυτών του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Παράλληλα με τις θετικές αξιολογήσεις των αιτημάτων πληρωμών που κατέθεσε η Ελλάδα, νωρίτερα και από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, 36 δισ. ευρώ είναι πλέον διαθέσιμα για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μέσω μεταρρυθμίσεων, η περαιτέρω διαμόρφωση ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος, η ανάπτυξη με πολιτική, περιφερειακή και κοινωνική συνοχή, η ατομική ευημερία μέσα από την περαιτέρω αύξηση καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας, πρωτίστως για τις νέες και τους νέους.

Συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη όλα όσα δεσμευτήκαμε».

Πηγή --ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό: Κρίσιμη η κατάστασή του, παραμένει σε καταστολή και διασωληνωμένοςΣαλαμίνα: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της Γεωργίας που δολοφόνησε ο σύντροφός τηςΘεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη καταστήματος – Άρπαξαν… μπισκότα και μπάρες δημητριακών

Related posts

Επιστρεπτέα προκαταβολή, επίδομα θέρμανσης, αποζημιώσεις ενοικίων – Τα ποσά που δόθηκαν, νέος γύρος εκταμιεύσεων

admin

Market pass: Τι αλλάζει και για ποιους με την παράταση του μέτρου

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,8% μειώθηκε η ανεργία το α’ τρίμηνο φέτος

admin

Ελαιόλαδο: Στην Ισπανία βάζουν αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ, όπως στο ουίσκι

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 0,35% – Σε μεσαία κεφαλαιοποίηση και περιφέρεια το επενδυτικό ενδιαφέρον

admin

Στουρνάρας: Ανάπτυξη 2,3% και πληθωρισμός στο 2,8% φέτος

admin

Τα ακριβότερα ακίνητα του κόσμου: Οικόπεδο 1 δισ. στην… έρημο και το σπίτι του Καίσαρα

admin

myData: Μπλόκο στο «ταμείο» και τα POS επαγγελματιών και επιχειρήσεων

admin

Άνοιξε το Ε9 και για τις μεταβιβάσεις ακινήτων που γίνονται φέτος

admin