Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

DCI Advisors: Αυξημένο ενδιαφέρον για την πώληση του Kilada Hills

Σε soft opening για το γήπεδο γκολφ που αναπτύσσεται στο Kilada Hills, το project των 420 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προχωρήσει, βάσει προγραμματισμού, η DCI Advisors Ltd, η εταιρεία που «τρέχει» τη στρατηγική επένδυση στο Πόρτο Χέλι.

Όπως αναφέρει, δε, σε σχετική ενημέρωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου είναι εισηγμένη, η DCI Advisors έχει γίνει αποδέκτης αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση project και αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις.

«Τους τελευταίους 12 μήνες έχουν σημειώσει καλή πρόοδο στην ανάπτυξη του έργου Kilada Hills και το 95% της έκτασης του γηπέδου γκολφ έχει περάσει από αρχαιολογικό έλεγχο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αναμένεται να έχουμε περαιτέρω ζητήματα σε σχέση με αρχαιολογικά ευρήματα», επισημαίνεται στην ενημέρωση.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στόχος της εταιρείας είναι μέσα στο καλοκαίρι να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες για 9 από τις 18 οπές του γηπέδου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί soft opening και οι επισκέπτες «να μπορούν να ξεκινήσουν να παίζουν και να ζουν την εμπειρία στο Kilada Hills».

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιταχύνει τις πωλήσεις των οικοπέδων γύρω από το γήπεδο». Σε ό,τι αφορά το clubhouse και τη λέσχη γκολφ, οι ανασκαφές έχουν πλέον τελειώσει και έχουν τοποθετηθεί οι ενισχύσεις για τα θεμέλια.

«Η πρόοδος που επιτεύχθηκε το 2023 προσυπεγράφη επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση με την επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις αναμένεται να καταβληθούν τους επόμενους 12 μήνες», επισημαίνεται.

Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται στην αναζήτηση του κατάλληλου hotel operator που θα αναλάβει τη διαχείριση και τη λειτουργία του 5άστερου ξενοδοχείου που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του project.

«Προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες κεφαλαιακές ανάγκες για την ανάπτυξη του έργου, υπάρχει ένα family office που αναμένεται να επενδύσει 2,5 εκατ. ευρώ στο project για μετοχικό μερίδιο έως και 3%», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Όπως επισημαίνεται, δε, «η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής έχει ως αποτέλεσμα αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για την ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε να ξεκινήσουμε ξανά τις πωλήσεις οικοπέδων σύντομα. Επιπλέον, λάβαμε επίσης αρκετά αιτήματα για την αγορά του συνόλου της συμμετοχής της εταιρείας στο έργο.

Η χρονική στιγμή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το project καθιστά το γεγονός ενθαρρυντικό, καθώς είχαμε προγραμματίσει να ξεκινήσουμε ενεργά τη διαδικασία πωλήσεων μετά το soft opening του γηπέδου γκολφ το καλοκαίρι. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία προετοιμασίας, αλλά έχουμε γνωστοποιήσει στους δυνητικούς αγοραστές ότι θα εξετάσουμε προσφορές για το σύνολο του έργου πριν ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία και αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη».

Οι υπόλοιπες αναπτύξεις

Στη σχετική ενημέρωση παρέχονται πληροφορίες και ως προς τα άλλα τρία projects της εταιρείας στην Ελλάδα. «Κατά τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε διαπιστώσει ενδιαφέρον και για τις άλλες τρεις αναπτύξεις μας στην Ελλάδα, το Lavander Bay στη Μαγνησία, το Plaka Bay στην Κρήτη και το Scorpio Bay στη Βοιωτία.

Αυτό το ενδιαφέρον είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά ελπίζουμε να μπορέσουμε να εντατικοποιήσουμε σύντομα τις συζητήσεις», αναφέρεται.

Στο μεταξύ, η εταιρεία προχωρά στην αδειοδότηση εκτάσεων για το Plaka Bay στην Κρήτη, ενώ έχει ξεκινήσει και η ίδια διαδικασία για το Scorpio Bay. «Είμαστε στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Lavander Bay με τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας αγοράς με την ελληνική Εκκλησία, έτσι ώστε το έργο να μπορεί να ξεκινήσει με την ανάπτυξη της μη αμφισβητούμενης γης. Πιστεύουμε ότι αυτή η αναδιάρθρωση θα προσθέσει μεγάλη αξία στο έργο και θα καταστήσει το περιουσιακό στοιχείο πιο ελκυστικό για τους επενδυτές».

Ο δανεισμός και η διαμάχη με τον Καμπουρίδη

Ως προς τον δανεισμό, η εταιρεία έχει χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν από μεγάλα εξασφαλισμένα ή μετατρέψιμα μεσοπρόθεσμα δάνεια. Το πιο πρόσφατο δάνειο από την CastleLake αποπληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από μέρος των εσόδων που προέκυψαν από την πώληση της συμμετοχής της εταιρείας στο One & Only Kea Island.

Έκτοτε, η διοίκηση προτίμησε να στραφεί σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ από ορισμένους από τους μετόχους της, με χαμηλότερα επιτόκια σε σύγκριση με αυτά που διατίθενται στην αγορά ιδιωτικών πιστώσεων.

Αναφορικά, δε, με τη διαμάχη με τον Μ. Καμπουρίδη, στην ενημέρωση αναφέρεται ότι «η εταιρεία έχει εντοπίσει περιπτώσεις προφανούς αδικοπραγίας και δεν είχε άλλη επιλογή από τη διερεύνηση και την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι η DCI Advisors Ltd είναι η πρώην Dolphin Capital Investors Limited, η οποία λόγω της δικαστικής διαμάχης που εκκρεμεί με τον πρώην μέτοχο της εταιρείας Μίλτο Καμπουρίδη και την εταιρεία Dolphin Capital Partners έχει πλέον αλλάξει επωνυμία.

Related posts

Intrakat: Επιστροφή σε λειτουργικά κέρδη, αύξηση εσόδων 45%

admin

Τα περίπτερα έδωσαν ανάσες στις πωλήσεις των παγωτών Froneri

admin

ΑΒΒank: Προς πώληση ποσοστό 7%, το αίτημα στην ΤτΕ

admin

Fourlis: Ντεμπούτο για την Holland & Barrett στην ελληνική αγορά

admin

Συνεργασία ΑΑΔΕ–JTI για πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών

admin

Ψάλτης: Εξαιρετική η προοπτική των Ιωαννίνων ως κόμβου καινοτομίας

admin

Βαρβαρέσος: Διεύρυνση ζημιών στο εννεάμηνο, αύξηση τζίρου 5,2%

admin

Βουλγαρική ΙΚΕ απέκτησε το 50% του συγκροτήματος των Μύλων Αλλατίνη

admin

Οι Πυλώνες του ΑΔΜΗΕ ασπίδα πυροπροστασίας στην Πάρνηθα

admin