Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Cisco: Βουτιά 13% της μετοχής με φόντο τις προβλέψεις για το 2024

Βουτιά 13% κατέγραψε η μετοχή της Cisco στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με την εταιρεία ναι μεν να καταγράφει κέρδη και έσοδα τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά το outlook ήταν κατώτερο των εκτιμήσεων.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 14,7 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 8% σε σύγκριση με πέρυσι ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 14,6 δισ. δολάρια. 

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 1,11 δολάρια ανά μετοχή με την εταιρεία να προέβλεπε ότι θα κυμανθούν στο εύρος 1,02-1,04 δολάρια ανά μετοχή και τους αναλυτές να προβλέπουν 1,03 δολάρια ανά μετοχή. 

Για το τρίμηνο του Ιανουαρίου η Cisco προβλέπει έσοδα από 12,6- 12,8 δισ. δολάρια,  κάτι που σημαίνει ότι θα είναι μειωμένα κατά 6,6% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι αναλυτές της FatcSet ανέμεναν έσοδα 14,2 δισ. δολάρια. 

Τα κέρδη που προβλέπει η εταιρεία κινούνται στο εύρος 82-84 cents ανά μετοχή με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 99 cents ανά μετοχή.

Για το οικονομικό έτος Ιουλίου 2024, η Cisco βλέπει τώρα έσοδα που κυμαίνονται από 53,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως 55 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη 57 έως 58 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η νέα αυτή πρόβλεψη συνεπάγεται μείωση εσόδων το 2024 κατά σχεδόν 5%. Η εταιρεία βλέπει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη για το έτος 2024 από 3,87  έως 3,93 δολάρια ανά μετοχή, από μια προηγούμενη πρόβλεψη 4,01 – 4,08 δολάρια ανά μετοχή.

Related posts

ΗΠΑ: Στο 1% ο πληθωρισμός στη χονδρική τον Δεκέμβριο με μηνιαία μείωση

admin

Η κλιματική αλλαγή “πλήττει” και την μπύρα – Ανησυχία για ελλείψεις στο Βέλγιο

admin

Αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα Πούτιν για το Μεσανατολικό

admin

Κίνα: Σε πλήρη λειτουργία το κέντρο βιομηχανικής παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Volkswagen

admin

Γαλλία: Μετά τον Μακρόν, ποιος;

admin

Ένας από τους γιους του Χαφτάρ, ο Αλ-Σαντίκ ίσως διεκδικήσει την προεδρία της Λιβύης

admin

Η Γαλλία ζητά να τηρηθεί το ανθρωπιστικό δίκαιο και εργάζεται “για την κατάπαυση του πυρός” στη Γάζα

admin

Καναδάς: Ακόμη μία πόλη των Βορειοδυτικών Εδαφών στη δίνη των πυρκαγιών

admin

Πολωνία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 17 ανθρώπους

admin