Image default
ΚΟΣΜΟΣ

CEO QatarEnergy: Η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα επηρεάσει τις παραδόσεις αλλά όχι την παραγωγή

Τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στη ναυτιλία οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι της Υεμένης κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα θα έχει αντίκτυπο στις παραδόσεις φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά όχι στην παραγωγή της QatarEnergy, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σαάντ Αλ Καάμπι.

“Θα χρειαστεί μόνο περισσότερος μόνος χρόνος για να το παραδώσουμε. Αλλά δεν θα φτάσουμε στο σημείο όπου θα πρέπει να σταματήσουμε την παραγωγή επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα πλοία. Είμαστε εντάξει”, δήλωσε ο αλ Καάμπι κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης του πετροχημικού συγκροτήματος Ras Laffan.

Ο αλ Καάμπι πρόσθεσε ότι η επαναδρομολόγηση των πλοίων ώστε να αποφύγουν τον διάπλου της Ερυθράς Θάλασσας και να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής δεν είναι η ιδανική εξέλιξη, καθώς αυξάνεται το κόστος αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για την παράδοση των φορτίων LNG, όπως μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η QatarEnergy, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς LNG στον κόσμο, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι σταματά τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας επικαλούμενη τον αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια των πλοίων.

“Είτε μιλάμε για LNG, αργό, συμπυκνωμένο αέριο, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, για όλα αυτά τα προϊόντα”, σημείωσε ο αλ Καάμπι.

“Πρόκειται να αυξηθεί το κόστος, ο χρόνος και θα αυξηθούν επίσης οι περιορισμοί στις παραδόσεις”, συμπλήρωσε.

Το ταξίδι από το Κατάρ στην Ευρώπη μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας στην Αφρική θα μπορούσε να προσθέσει περίπου 9 ημέρες στο ταξίδι των 18 ημερών, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αλ Καάμπι, αν και επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της QatarEnergy κατευθύνεται στην Ασία, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα σταματήσει με τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

“Νομίζω ότι όταν σταματήσει αυτό, σύμφωνα με όσα ακούμε από τους Χούθι… ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός… ώστε να σταματήσει ο οικονομικός αντίκτυπος σε ολόκληρο τον κόσμο”, σημείωσε.

Related posts

Κίνα: Πρώην στέλεχος της κεντρικής τράπεζας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών για δωροληψία

admin

Η Γερμανία στέλνει τους πρώτες στρατιώτες στη Λιθουανία ως μόνιμη δύναμη

admin

Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από επίθεση με drones σε στρατιωτική ακαδημία στη Χομς

admin

Γαλλίδα δημοσιογράφος: “Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία έπεσαν στις παγίδες του Πούτιν”

admin

ΗΠΑ: Παρέμεινε σε τροχιά επέκτασης ο κλάδος των υπηρεσιών και τον Απρίλιο

admin

Ρωσία: Έχουμε αποδείξεις ότι οι Ουκρανοί κατέρριψαν με αμερικανικούς Patriot το αεροσκάφος με τους ομήρους

admin

Κίνα Ο ειδικός απεσταλμένος για το κλίμα Λιου στις ΗΠΑ για συνομιλίες

admin

Μια γυναίκα συνελήφθη στο Τέξας επειδή απείλησε τη ζωή της δικαστή στη δίκη του Τραμπ

admin

Ζελένσκι: H Δύση να παραχωρήσει επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα μετά τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό

admin