Image default
ΚΟΣΜΟΣ

BlackRock: Στα $10,47 τρισ. τα υπό διαχείριση assets – Άλμα 15% στο 1ο τρίμηνο

Με δυναμικό τρόπο ξεκίνησε το 2024 ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον πλανήτη, BlackRock, καθώς η ισχυρή πορεία των αγορών παγκοσμίως έδωσε ώθηση στις προμήθειες τις εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι οι παγκόσμιες αγορές μετοχών ολοκλήρωσαν με ράλι το πρώτο τρίμηνο, που τροφοδοτήθηκε από τις ενισχυμένες προσδοκίες ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου έχουν ολοκληρώσει τη νομισματική σύσφιξη και θα σύντομα στραφούν σε μειώσεις επιτοκίων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της αξίας των assets που διαχειρίζεται η BlackRock

Συγκεκριμένα, η αξία των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2024 κατά 15% από το ίδιο διάστημα πέρυσι, φτάνοντας τα 10,47 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Κάτι που προέκυψε μάλιστα με την BlackRock να καταγράφει σημαντικά μειωμένες καθαρές εισροές, στα 57 δισ. δολάρια στο τρίμηνο από τα 110 δισ. στο ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα.

Ωστόσο, οι προμήθειες τις εταιρείας για επενδυτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, που συνιστά συνήθως ποσοστό της κύριας πηγής της εσόδων, των υπό διαχείριση κεφαλαίων, αυξήθηκαν σχεδόν 8,8% στα 3,63 δισ.

Στα αυτά τα πλαίσια, τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου διαχειριστή assets στον πλανήτη αυξήθηκαν στα 1,57 δισ. ή 10,48 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σημαντικά αυξημένα από τα 1,16 δισ. δολάρια ή 7,64 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Στον απόηχο των ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η BlackRock, η μετοχή της κινείται με κέρδη 2,6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Related posts

Ο ισραηλινός στρατός ανακάλυψε τούνελ μήκους 55 μέτρων σε βάθος 10 μέτρων κάτω από το νοσοκομείο αλ-Σίφα

admin

Π. Μαρινάκης: Η ανάρτηση Πολάκη ήταν ακόμα ένα επεισόδιο στον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Για διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βελγίου και Τουρκίας κάνουν λόγο τα βελγικά μέσα ενημέρωσης

admin

Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν έκανε δεκτή τη Μαρίν Λεπέν στη Βουδαπέστη

admin

Μόσχα: Ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ουκρανικό μαχητικό Su-25 στην περιοχή της Χερσώνας

admin

Γιος διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών εκδίδεται από το Μεξικό στις ΗΠΑ

admin

Αλγερινοί συνοριοφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο τουρίστες

admin

Ισπανία: Ο Σάντσεθ πρότεινε στον Νετανιάχου τη διεξαγωγή διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για τον πόλεμο Ισράηλ-Χαμάς

admin

ο Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις σε Ρώσους δικαστές και αξιωματούχους

admin