Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Black Friday: Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ διαδικτυακών αγορών, σύμφωνα με την Adobe

Οι καταναλωτές κατά τη Black Friday ξόδεψαν το ποσό ρεκόρ των 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων online στις ΗΠΑ, ανέφερε η Adobe Analytics, παρουσιάζοντας ένα θετικό σημάδι για τους λιανοπωλητές που αντιμετωπίζουν χαμηλές προβλέψεις πωλήσεων για την περίοδο των εορτών.

Η ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη, έξυπνα ρολόγια, τηλεοράσεις και ηχητικό εξοπλισμό βοήθησε στην αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων της συγκεκριμένης ημέρας κατά 7,5% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι καταναλωτές επέκτειναν τον προϋπολογισμό τους στηριζόμενοι στις επιλογές buy-now, pay-later, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 72% σε σχέση με την εβδομάδα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η άνοδος αυτή σηματοδοτεί ανάκαμψη από την περσινή εορταστική περίοδο, όταν ο υψηλός πληθωρισμός έπληξε τις τσέπες των καταναλωτών και οι επιχειρήσεις λιανικής έκαναν μεγάλες εκπτώσεις για να απαλλαγούν από τα συσσωρευμένα εμπορεύματα. Φέτος, οι αγορές για τις γιορτές αποτελούν σημείο αναφοράς για την ανθεκτικότητα των καταναλωτών στις ΗΠΑ, καθώς οι αποταμιεύσεις από την εποχή της πανδημίας λιγοστεύουν και τα επιτόκια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα άνω των 20 ετών.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με ξεχωριστή μέτρηση της Salesforce Inc., χάρη στα υποδήματα, τα αθλητικά είδη, τις υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς. Τα είδη ένδυσης, το σπίτι και τα προϊόντα ομορφιάς παρουσίασαν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις τις ημέρες που προηγούνται της Cyber Monday στις 27 Νοεμβρίου μπορούν να δώσουν στις εταιρείες μια πρώιμη αίσθηση των εορταστικών επιδόσεων, καθώς αναμένουν τα χαμηλότερα εμπορικά δεδομένα. Ωστόσο, οι αρχικές προβλέψεις για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο δείχνουν δυσοίωνη αύξηση των πωλήσεων.

Στις ΗΠΑ, η Salesforce προέβλεψε ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 1% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε σύγκριση με το 2022, ο βραδύτερος ρυθμός των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών. Η Adobe αναμένει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 4,8%, πολύ πίσω από τον προ πανδημίας μέσο ετήσιο ρυθμό του 13%. Οι δύο εταιρείες αναλύουν διαφορετικές συναλλαγές, γεγονός που εξηγεί τη διαφοροποίηση των αριθμών.

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify Inc. με έδρα τον Καναδά δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της Black Friday αυξήθηκαν κατά 22%, με αιχμή τα είδη ένδυσης, την προσωπική φροντίδα και τα κοσμήματα.

Related posts

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας τα βάζει με την Σύμβαση της Γενεύης

admin

Ζελένσκι: Κάθε μέτρο εδάφους που απελευθέρωνεται είναι “ύψιστης σημασίας”

admin

Bostic (Fed): Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε στη μείωση των επιτοκίων μας

admin

Ο Πριγκόζιν κατηγορεί τον ρωσικό στρατό ότι εγκατέλειψε τις θέσεις του στο Μπαχμούτ

admin

Ανάλυση Reuters: Μόλις οι ΗΠΑ παρασύρθηκαν σε πόλεμο με τους Χούθι;

admin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: ΗΠΑ και Κίνα εξέφρασαν την επιθυμία τους για σταθεροποίηση των διμερών σχέσεων

admin

Ισραήλ: Λίγο πριν την έναρξη της εκεχειρίας, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς καλεί σε κλιμάκωση του πολέμου

admin

Γάζα: Φόβοι για την τύχη των αμάχων παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

admin

Ο Πούτιν είναι απρόβλεπτος, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, προειδοποιεί η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι

admin