Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Barclays: Ζημίες 111 εκατ. στερλινών στο δ’ τρίμηνο – Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη στο σύνολο του 2023

Η Barclays ανακοίνωσε την Τρίτη το πρωί καθαρή ζημία 111 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών για το δ’ τρίμηνο του 2023 (139,8 εκατομμύρια δολάρια), καθώς η βρετανική τράπεζα πραγματοποιεί την πρώτη σημαντική ενημέρωση στρατηγικής του από το 2016.

Αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters ανέμεναν καθαρά κέρδη 60,95 εκατομμυρίων στερλινών για τους μετόχους στο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, καθώς η Barclays ξεκινά ένα σημαντικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τα μειωμένα κέρδη.

Για ολόκληρο το έτος, τα καθαρά αποδοτέα κέρδη ανήλθαν σε 4,27 δισεκατομμύρια στερλίνες, μειωμένα από τα 5,023 δισεκατομμύρια στερλίνες το 2022 και κάτω από μια συναινετική πρόβλεψη περί 4,59 δισεκατομμυρίων στερλινών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ένα πρόσθετο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών και αργότερα την Τρίτη θα παρουσιάσει ένα νέο τριετές σχέδιο με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής και χρηματοοικονομικής απόδοσης, δήλωσε ο CEO C.S. Venkatakrishnan.

Η δυναμική στην παραδοσιακά ισχυρή εταιρική και επενδυτική τράπεζα (CIB) του ομίλου Barclays – ιδιαίτερα στο τμήμα διαπραγμάτευσης σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων – υποχώρησε το 2023, καθώς μετριάστηκε η αστάθεια της αγοράς.

Στην έκθεσή της για το γ’ τρίμηνο, η τράπεζα είχε ενημερώσει για τις σημαντικές επιβαρύνσεις μείωσης κόστους που θα επιβάρυναν το δ’ τρίμηνο.

Related posts

Αυστρία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

admin

Γαλλία: “Δεν θα αυξηθούν οι φόροι για τα νοικοκυριά” λέει η πρωθυπουργός Μπορν

admin

Γάζα: Δημοσιογράφος του τουρκικού δκτύου TRT τραυματίστηκε σοβαρά από ισραηλινό βομβαρδισμό

admin

Βέλγιο: Γεννημένη στις Βρυξέλλες η νέα υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τουρκίας

admin

Στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Λαβρόφ ο Φιντάν

admin

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το μήνυμά μου είναι η ψήφος σας μετράει

admin

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι προχώρησε κατά δύο χιλιόμετρα γύρω από τη Μπαχμούτ

admin

Το Κατάρ και η Ρωσία εκτρέπουν δεξαμενόπλοια φυσικού αερίου από το Σουέζ καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι

admin

Κίνα: Aπέρριψε οποιαδήποτε “κριτική ή πίεση” αναφορικά με τους δεσμούς της με τη Μόσχα

admin