Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της σουηδικής βουλής

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο Αφγανών στην Γκέρα της Θουριγγίας, με την υποψία του σχεδιασμού τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του σουηδικού κοινοβουλίου.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας δήλωσε ότι πρόκειται για τους Ιμπραχίμ Μ.Γκ. και Ραμίν Ν., οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν με όπλα και να σκοτώσουν αστυνομικούς και άλλους ανθρώπους στο σουηδικό κοινοβούλιο, στην Στοκχόλμη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι γερμανικές αρχές, οι δύο συλληφθέντες “έχουν κάνει ήδη και σχετικές προετοιμασίες”, ακολουθώντας τις οδηγίες ατόμων που σχετίζονται με το παρακλάδι του “Ισλαμικού Κράτους” ISPK από την περιοχή Χορασάν, στο Αφγανιστάν και στο ανατολικό Ιράν.

Ο Ιμπραχίμ Μ.Γκ. εντάχθηκε ως ενεργό μέλος στο ISPK από τον Αύγουστο του 2023 και έχει ήδη διαπιστωθεί ότι έστελνε χρήματα από την Γερμανία στο Αφγανιστάν προκειμένου να στηρίξει μέλη του ΙΚ που ήταν φυλακισμένα στην βόρεια Συρία. Πριν από λίγους μήνες η οργάνωση του ανέθεσε να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον στης Σουηδίας και άλλων σκανδιναβικών χωρών, μετά τα περιστατικά με το κάψιμο του Κορανίου σε διαδηλώσεις. Τους τελευταίους μήνες οι σουηδικές αρχές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, μετά και την ένοπλη επίθεση μέλους του ISPK εναντίον Σουηδών οπαδών ομάδας ποδοσφαίρου, στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Οκτώβριο.

Related posts

Η Κομισιόν απειλεί με κυρώσεις την Σλοβακία

admin

Μακρόν: Τεράστιο λάθος το ότι ο Πούτιν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα τρόφιμα ως όπλο

admin

Gazprom: Ζημιές το β’ τρίμηνο καθώς οι εξαγωγές στην Ευρώπη βυθίστηκαν

admin

Lufthansa – Austrian Airlines: Aναστέλλουν τις πτήσεις τους προς και από την Τεχεράνη ως τουλάχιστον την ερχόμενη Πέμπτη

admin

Al Jazeera: Ο δημοσιογράφος που τραυματίστηκε στη Γάζα δεν είναι μέλος της Χαμάς

admin

ΗΠΑ: Σε ανοδική τροχιά πέρασε τον Ιούλιο ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

admin

Αζερμπαϊτζάν: Ανακοίνωσε ότι προχωρά με τη Ρωσία στην “αποστρατιωτικοποίηση” των δυνάμεων του Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin

Huawei: Άλμα 144% στα καθαρά κέρδη το 2023

admin

Ουκρανία: Τέσσερις οι νεκροί από την ρωσική επίθεση κατά σχολείου στην περιφέρεια Σούμι

admin