Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Κρίσιμη η στήριξη των 1440-1450 μονάδων

Χρηματιστήριο: Κρίσιμη η στήριξη των 1440-1450 μονάδων

Η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες ~ 0,9% μετά  από  4 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες.

Bασικά χαρακτηριστικά των συνεδριάσεων ήταν:

1. Το placement από τον Ε.Μυτιληναίο για το 5% του ΜΥΤΙΛ με discount έναντι τόσο της μέσης τιμής του τελευταίου τριμήνου (4%) , όσο και με βάση το κλείσιμο πριν την ανακοίνωση (8%) στην τιμή των 35,50 και

2. Τα μακροοικονομικά  στοιχεία για τον πληθωρισμό  που δείχνουν αξιοσημείωτη επιμονή  και σε συνδυασμό  με την δυνατή αγορά  εργασίας  βάζουν δεύτερες σκέψεις στις κεντρικές τράπεζες για λιγότερες και πιο καθυστερημένες μειώσεις επιτοκίων (κάτι που οδήγησε και στο sell off στον Dow την Πέμπτη).

Σε επιχειρηματικό  επίπεδο είχαμε την έγκριση του ενημερωτικού της Noval Properties για την ΔΠ μετοχών με καταβολή μετρητών ύψους έως 49 εκατ ευρώ, είχαμε την ανακοίωση αποτελεσμάτων της Aegean (in line με τις εκτιμήσεις ) , ενώ είχαμε νέες αναβαθμίσεις τιμών σε μετοχές του 25άρη (ΤΙΤ, ΜΥΤΙΛ) τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους οίκους.

Η εβδομάδα που ξεκινάει έχει σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου (με αρχή  την ΕΧΑΕ και στην συνέχεια τις ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, Cenergy & ΚΡΙ ΚΡΙ) που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Με τα έως τώρα στοιχεία από  τις εταιρίες που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, παρατηρούμε μια μικρή αύξηση στον τζίρο (3%), μια σημαντική αύξηση στο ebitda (18%) και μια μεγάλη αύξηση στα καθαρά κέρδη (32%) που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις τραπεζικές μετοχές.

Η τεχνική εικόνα της αγοράς δείχνει την κρισιμότητα της στήριξης των 1440-1450 για τον ΓΔ, ενώ η πρώτη απόπειρα διάσπασης των 1500 μονάδων δεν στέφθηκε από επιτυχία – επηρεαζόμενη και από την πτωτική κίνηση του τίτλου του ΜΥΤΙΛ λόγω του placement για βελτίωση του free float της μετοχής  – και χρειάζεται περισσότερους θετικούς καταλύτες για την επιβεβαίωσή της.

#χρηματιστήριο #ΧΑ

Related posts

Χρηματιστήριο: Τα βαρίδια και ο φόβος για «τείχος πωλητών»

admin

Οι τρεις σημαντικότεροι καταλύτες για τις διεθνείς αγορές το 2024

admin

ΕΥΔΑΠ: Στα €162,8 εκατ. ο τζίρος εξαμήνου

admin

Medicon: Ανακοίνωσε τζίρο €15,41 εκατ. στο εννεάμηνο

admin

ΚΕΠΕ: Πτώση σε δείκτη προήγησης και KEPE GRIV τον Δεκέμβριο

admin

Κοντόπουλος (Χρηματιστήριο): Τώρα είναι η στιγμή για επενδύσεις

admin

Ομόλογο Alpha Bank: Στο 1 δισ. ευρώ η ζήτηση

admin

Reds: Στα €2,5 εκατ. ο τζίρος α’ τριμήνου

admin

Mytilineos: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €928 χιλ.

admin