Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συζήτησε πώληση της EFG International ο Σπύρος Λάτσης

Η ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer είχε διαπραματεύσεις με την EFG International, με βασικό μέτοχο την οικογένεια Λάτση (στη φωτό ο Σπ. Λάτσης), για ενδεχόμενη εξαγορά τους τελευταίους μήνες αλλά οι συζητήσεις έχουν σταματήσει, δήλωσαν στο Reuters άτομα με γνώση του θέματος.

Οι δύο ελβετικές τράπεζες βρέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν η Julius Baer απομάκρυνε τον διευθύνοντα σύμβουλό της Philipp Rickenbacher, μετά από ζημιές από δάνεια στην προβληματική εταιρία ακινήτων Signa.

Η Julius Baer θεώρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της EFG International Giorgio Pradelli ως δυνητικό επικεφαλής μιας συνδυασμένης τράπεζας, στο πλαίσιο των σχετικών διαπραγματεύσεων, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. 

Ωστόσο, οι δυο τράπεζες διέκοψαν τις συνομιλίες τους, χωρίς να είναι σαφής η αιτία του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις. Η Julius Baer βρίσκεται σε αναζήτηση Διευθύνοντος Συμβούλου, μια διαδικασία που πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, σημείωσαν οι ίδιοι κύκλοι. 

Δεν είναι σαφές εάν ο Pradelli εξετάζεται ακόμη για τον ανάληψη του πόστου στην Julius Baer, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το Bloomberg News νωρίτερα την Παρασκευή ανέφερε ότι η Julius Baer διερευνά πιθανή εξαγορά της EFG International, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Η EFG International έχει market value περίπου 3,8 δισ. ελβετικά φράγκα (4,16 δισ. δολάρια) ενώ η Julius Baer αποτιμάται σε περίπου 11,5 δισ. φράγκα.

Στρατηγικά, ένας συνδυασμός των δυο τραπεζών δεν έχει μεγάλη λογική, έγραψαν αναλυτές της RBC. Η Baer εμπλέκεται σε ευρύ πρόγραμμα επενδύσεων και η πρόσθετη πρόκληση μιας ενσωμάτωσης της EFG θα εγείρει ερωτήματα, έγραψαν οι αναλυτές.

«Συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών, υπολογίζουμε ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να είναι 

ουδέτερη για τα κέρδη ανά μετοχή έως το 2026», αναφέρει σχετική έκθεση. 

Related posts

Στο 14ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας η Ergo Ασφαλιστική

admin

Σε Helleniq Energy μετονομάστηκε ο όμιλος ΕΛΠΕ

admin

Επεκτείνεται στο Μεξικό η Novibet

admin

Στο δίδυμο Alpha Wood-Τακά πέρασε η μονάδα της Shelman 

admin

Ρόδος: Πρώτη πτήση Air France στο αεροδρόμιο «Διαγόρας»

admin

ΕΥ Ελλάδος: Αύξησε 20% το στελεχιακό της δυναμικό

admin

Lavipharm: Εκτίναξη EBITDA προϋποθέτει το Stock Option Plan

admin

Ευρωκλινική: Νέο τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής για τον κληρονομικό καρκίνο

admin

Ποσοστό στην εταιρία catering PotPan απέκτησε το Synergia Ηellenic Fund

admin