Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρωκλινική: Νέο τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής για τον κληρονομικό καρκίνο

Η Ευρωκλινική Αθηνών, εντάσσει νέο Τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής στο ευρύτερο φάσμα των υπηρεσιών της, το οποίο προσφέρει ανίχνευση της προδιάθεσης εμφάνισης καρκίνου, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Κλινικού Εργαστηριακού Γενετιστή Δρ. Δ. Γιαννουκάκου.

Η Γενετική Συμβουλευτική αποτελεί μια επιστημονική πρακτική, η οποία αντλεί πληροφορίες από το ατομικό ή το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό του ατόμου αλλά και από τη γονιδιακή ανάλυση του DNA και εκτιμάται η προδιάθεσή του να αναπτύξει καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής του, συμβάλλοντας στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη.

Το Τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής απευθύνεται σε άτομα:

• που νοσούν με κάποια μορφή κακοήθειας και επιθυμούν σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό τους, να λάβουν στοχευμένη θεραπεία

• που έχουν ήδη νοσήσει και θέλουν να γνωρίζουν την πιθανότητα επανεμφάνισης της νόσου

• με γνωστό οικογενειακό ιστορικό νεοπλασίας, για την ανίχνευση κινδύνου και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης των ιδίων αλλά και των συγγενών τους

• χωρίς γνωστό οικογενειακό ιστορικό νεοπλασίας, προκειμένου να μάθουν αν ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη συγκεκριμένων τύπων καρκίνου κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η Γενετική Συμβουλευτική περιλαμβάνει καταγραφή αναλυτικού ιστορικού τριών γενεών, ανάλυση DNA σε εξειδικευμένο εργαστήριο και συμβουλευτική από εξειδικευμένο γενετιστή.

Με την ένταξη του νέου Τμήματος Γενετικής Συμβουλευτικής, η Ευρωκλινική Αθηνών διατηρεί τη δέσμευσή της στην παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας υγείας και την προώθηση της πρόληψης και της προσωποποιημένης ιατρικής για όλους, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Related posts

Λύση τιμολόγησης της SoftOne επέλεξαν οι εκδόσεις Διόπτρα

admin

Στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία αντιπροσωπεία από την Σχολή Πολέμου Σ. Αραβίας

admin

Intrum: Επικεφαλής του servicing σε 24 χώρες ο Γ. Γεωργακόπουλος

admin

Jet2: Φουλ ποντάρισμα σε Ελλάδα με 1,5 εκατ. αεροπορικές θέσεις το 2024

admin

Αναβάθμισε τις προοπτικές για τρεις ελληνικές τράπεζες η S&P

admin

Παπαστράτος: Κερδίζει μερίδια το iQOS

admin

Την κοινωνική κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος» στηρίζουν Coca-Cola 3Ε και KFC

admin

A. Orcel-Β. Ψάλτης: Στο τραπέζι επέκταση στη Ρουμανία και με εξαγορές

admin

Σε Helleniq Energy μετονομάστηκε ο όμιλος ΕΛΠΕ

admin