Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Λαβρόφ-Φιντάν στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αττάλεια, στο πλαίσιο του Διπλωματικού Φόρουμ που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση για τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός απέφυγε να απαντήσει με ένα μειδίαμα, ενώ άφησε αναπάντητες και τις υπόλοιπες ερωτήσεις.

Η επίσημη συμμετοχή στο Φόρουμ από ευρωπαϊκές χώρες είναι σε σχετικά χαμηλό επίπεδο. H υψηλότερου επιπέδου συμμετοχή από την Ευρώπη είναι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, o πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι Σαντρίου και οι υπουργοί Εξωτερικών των περισσότερων βαλκανικών χωρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συμμετάσχουν, επίσης, ο επικεφαλής σύμβουλος του καγκελαρίου της Γερμανίας, ο αρμόδιος υπουργός για την Ευρώπη του Ηνωμένου Βασιλείου και οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ Μαρί Ντοχά Μπεζανσενό και Σκοτ Νπρέι (στο προηγούμενο Φόρουμ ήταν παρών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ).

Πηγή - ΜΠΕ

Related posts

Ολλανδικό δικαστήριο: Η κόρη του πρώην προέδρου της Ανγκόλας υπεξαίρεσε 52 εκατ. ευρώ

admin

Ο στρατηγός Χαλέβι τονίζει πως το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν

admin

Ισραήλ: Το τελευταίο τηλεφώνημα 21χρονης στον πατέρα της μετά την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ – “Μας σκοτώνει μπαμπά, μας σκοτώνει”

admin

ΗΠΑ: Άνοιξε η αυλαία των εταιρικών αποτελεσμάτων – Τι δείχνουν οι πρώτες ανακοινώσεις των τραπεζών της Wall Street

admin

Γερμανία: Ο Σολτς είναι αισιόδοξος ότι η κρίση του προϋπολογισμού μπορεί να ξεπεραστεί

admin

Επίθεση ρωσόφωνων χάκερ κατά του ιταικού Δημοσίου – Κινδυνεύουν οι μισθοί του Δεκεμβρίου

admin

Τουρκία: Πρόθυμη να παραλάβει τους καρκινοπαθείς της Γάζας

admin

Η Ρωσία απορρίπτει εκ νέου αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας να επισκεφτούν μέλη της τον κρατούμενο δημοσιογράφο Έ. Γκέρσκοβιτς

admin

Voice Engine: Η νέα εφαρμογή της OpenAI που μιμείται με επιτυχία την ανθρώπινη ομιλία

admin