Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Robert Gauci: Αναξιοποίητος θησαυρός η Εθνική Ασφαλιστική

Σαν έναν θησαυρό που δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα παρομοίωσε την Εθνική Ασφαλιστική ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Robert Gauci στα πλαίσια σημερινής συνέντευξης Tύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα του ασφαλιστικού ομίλου.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας η Εθνική Ασφαλιστική αύξησε το 2023 τους πελάτες της κατά 133.420 και την παραγωγή της κατά 12% (734,3 έναντι 655,9 εκατ. ευρώ). Ωστόσο η αύξηση των νέων προϊόντων της εταιρείας που είναι κερδοφόρα σημείωσε άνοδο κατά περίπου 20%, ενώ αντίθετα υποχώρηση 1,6% παρατηρήθηκε σε παλαιότερα προϊόντα που είναι ζημιογόνα και έχουν σταματήσει να προωθούνται από την εταιρεία. Η τάση αυτή συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2024 με το νέο χαρτοφυλάκιο να αυξάνεται κατά 48,1% και τη συνολική παραγωγή κατά 32,6%

Σύμφωνα με τον Robert Gauci οι στόχοι της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι η βελτίωση του προϊοντικού μείγματος, η αναβάθμιση της κερδοφορίας, η καλύτερη οργάνωση και η εμπορική αποτελεσματικότητα, όπου στόχος είναι να πωλούνται στον ίδιο πελάτη τουλάχιστον τρία προϊόντα της εταιρείας έναντι 1,2 σήμερα.

Στους μακροπρόθεσμους στόχους της Εθνικής Ασφαλιστική είναι η επίτευξη παραγωγής, άνω του €1 δισ. το 2027 σε προϊόντα όμως που θέλει να αναπτυχθεί η εταιρεία. Επίσης τα επόμενα πέντε χρόνια προγραμματίζονται επενδύσεις υψηλότερες των €100 εκατ. με 32 στρατηγικά έργα να βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του 2023 το ασφαλιστικό αποτέλεσμα κινήθηκε ανοδικά όπως και το επενδυτικό αποτέλεσμα, πλην όμως η καθαρή κερδοφορία επηρεάστηκε πτωτικά από μια σειρά επενδύσεων που υλοποιήθηκαν με στόχο την αναδιάρθρωση της εταιρείας

Related posts

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Γιατί δεν διανέμει μέρισμα χρήσης 2022

admin

Space Hellas: Στις 17/6 η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Υψηλής ποιότητας δεδομένα έδωσαν οι σεισμικές έρευνες της Energean στο Ιόνιο

admin

Κλειδώνει με πάνω από 215 εκατ. ευρώ το deal εξαγοράς της Ακτωρ

admin

Συνεργασία Tikun Europe και Φαρμασέρβ Ελλάς

admin

Hellenic Cable: Συμφωνία προμήθειας καλωδίων inter-array για την υπεράκτια αιολική ζώνη του Norfolk

admin

Προχωρά η σύμβαση για την παράκαμψη Χαλκίδας- Ψαχνών

admin

Aegean: Πάνω από 5 εκατομμύρια επιβάτες στο 5μηνο

admin

Κερδοφορία 2,1 εκατ. ευρώ για τη Space στο εξάμηνο

admin