Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναίνεση αλλά και σκληρή κριτική

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη που είχε γνωστοποιηθεί νωρίτερα χθες στους βουλευτές του κόμματος,  ανακοίνωσε και επίσημα την υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Φάμελλος, βέβαια, προχώρησε σε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Εστίασε –πού αλλού;– στην ακρίβεια. Είναι και η πραγματικότητα και η στρατηγική της νέας ηγεσίας. «Οσο και να μαγειρέψει τα νούμερα ο κ. Χατζηδάκης δεν μπορεί να κρύψει τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για πληθωρισμό απληστίας. Δηλαδή, δεν είναι αμιγώς εισαγόμενος, όπως προσπαθείτε να μας πείσετε! Αλλά είναι πληθωρισμός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα κέρδη των επιχειρήσεων», τόνισε ο Φάμελλος.

Ανέδειξε την απώλεια της αξιοπιστίας, όπως περιέγραψε, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την ασφάλεια μέχρι το νέο φορολογικό  («ένα οριζόντιο χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες…», είπε ο Φάμελλος) αλλά και μέχρι την απόρριψη της πρότασης για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Βουλή για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Εκλεισε το μάτι στον προοδευτικό άξονα αλλά και με αιχμές λέγοντας πως «χρειαζόμαστε πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η αριστερή αυθεντία και ο πολιτικός σκαντζόχοιρος της αριστερής καθαρότητας, που ρίχνουν νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη, εφόσον δεν αναγνωρίζουν τη δυνατότητα συμμαχιών για να βελτιώσουμε τη ζωή, το εισόδημα, την εργασία κ.ά.».

Related posts

Δεν θέλει γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ

admin

Ευρωβαρόμετρο: Δυσαρέσκεια για δημοκρατία και καθημερινότητα

admin

Τα θαλάσσια πάρκα στη σκληρή ατζέντα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθεί η εκδικητική απόφαση Μενδώνη για την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

admin

Εύα Καϊλή: Στη φυλακή και ο σύζυγος της – Ελεύθερος ο πατέρας της

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προκαλεί την ένταση στην εκπαίδευση

admin

Αποκάλυψε την ημερομηνία των εκλογών ο Μητσοτάκης;

admin

Τεμπονέρας: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ούτε φυτευτοί, ούτε προδότες ή υπονομευτές

admin

Ο Νικολόπουλος συστρατεύεται με τον Βελόπουλο για να ρίξει τον «Μητσογκάν»

admin