Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναίνεση αλλά και σκληρή κριτική

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη που είχε γνωστοποιηθεί νωρίτερα χθες στους βουλευτές του κόμματος,  ανακοίνωσε και επίσημα την υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Φάμελλος, βέβαια, προχώρησε σε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Εστίασε –πού αλλού;– στην ακρίβεια. Είναι και η πραγματικότητα και η στρατηγική της νέας ηγεσίας. «Οσο και να μαγειρέψει τα νούμερα ο κ. Χατζηδάκης δεν μπορεί να κρύψει τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για πληθωρισμό απληστίας. Δηλαδή, δεν είναι αμιγώς εισαγόμενος, όπως προσπαθείτε να μας πείσετε! Αλλά είναι πληθωρισμός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα κέρδη των επιχειρήσεων», τόνισε ο Φάμελλος.

Ανέδειξε την απώλεια της αξιοπιστίας, όπως περιέγραψε, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την ασφάλεια μέχρι το νέο φορολογικό  («ένα οριζόντιο χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες…», είπε ο Φάμελλος) αλλά και μέχρι την απόρριψη της πρότασης για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Βουλή για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Εκλεισε το μάτι στον προοδευτικό άξονα αλλά και με αιχμές λέγοντας πως «χρειαζόμαστε πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η αριστερή αυθεντία και ο πολιτικός σκαντζόχοιρος της αριστερής καθαρότητας, που ρίχνουν νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη, εφόσον δεν αναγνωρίζουν τη δυνατότητα συμμαχιών για να βελτιώσουμε τη ζωή, το εισόδημα, την εργασία κ.ά.».

Related posts

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία

admin

Γάμος ομόφυλων: «Ψάχνουν» στο Μαξίμου τα «γαλάζια όχι» και τον κατάλληλο χρόνο

admin

Ανδρουλάκης: Προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

admin

Γεραπετρίτης: Θέλουμε την αυτοδυναμία αλλά δεν αποκλείουμε τις προγραμματικές συνεργασίες

admin

ΚΚΕ για νεκρούς από πυρκαγιές: Οργή προκαλούν οι άθλιες δικαιολογίες Μητσοτάκη περί «κλιματικής κρίσης»

admin

Μετατίθεται η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

admin

Τζουμάκας: Εμπρός για την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος

admin

Ένας στους πέντε νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά πηγαίνει ακόμα σχολείο

admin

Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι

admin