Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Optima για ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος 19,3 ευρώ-Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα

Optima για ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος 19,3 ευρώ-Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα

Για ισχυρή κερδοφορία, αλλά και αυξημένες λειτουργικές δαπάνες (OpEx), κάνει λόγο η Optima bank σε νέο της report για τον ΟΠΑΠ, με αφορμή τα τριμηνιαία αποτελέσματα που θα ανακοινώσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο 19,3 ευρώ και σύσταση αγοράς (buy) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για upside (περιθώριο ανόδου) περίπου 28% σε σύγκριση με το κλείσιμο της 24ης Μαΐου στα 15,08 ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2024 την Τετάρτη 29 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η Optima αναμένει ένα ισχυρό τρίμηνο από την άποψη του top line, με αύξηση εσόδων σε όλα σχεδόν τα εμπορικά κανάλια, εκτός από μια ελαφρά πτώση στην κατηγορία Instant & Passives (η οποία προβλέπει ότι θα συνεχίσει να έχει χαμηλή απόδοση), ενώ παράλληλα το υψηλό OpEx συνεχίζει να επηρεάζει την κερδοφορία.

Το α’ τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από α) το πλούσιο αθλητικό ημερολόγιο, β) την έναρξη του Eurojackpot, γ) τη συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη του online καζίνο με τους παίκτες να αυξάνουν τα επίπεδα αφοσίωσής τους και δ) την καλύτερη απόδοση των παιχνιδιών Λοταρίας σε φυσικά καταστήματα που υποστηρίζονται από την αναδιάρθρωση των παιχνιδιών Lotto και Joker.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα τριμηνιαία έσοδα (GGR) του ΟΠΑΠ θα ανέλθουν σε 550,6 εκατ. ευρώ (έναντι 527,4 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2023, 4,4% σε ετήσια βάση), τα EBITDA σε 185,3 εκατ. ευρώ (έναντι 196,3 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο, 5,6% ετησίως) και τα «συγκριτικά» καθαρά κέρδη σε 109,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 117,8 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2023 (-7,2% σε ετήσια βάση).

Από την πλευρά του OpEx, το μεταβλητό κόστος (συνεισφορά GGR, αμοιβές αντιπροσώπων και άμεσο κόστος) φαίνεται να διαμορφώνεται στα 324,4 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 59% (-30 μονάδες βάσης ετησίως) του συνολικού GGR, ενώ το πάγιο κόστος (προσωπικό, μάρκετινγκ, λοιπά) εκτιμάται ότι θα αυξηθεί απότομα στα 108,5 εκατ. ευρώ ( 22,1% σε ετήσια βάση), αντιπροσωπεύοντας το 19,7% του συνολικού GGR έναντι 16,9% το α’ τρίμηνο του 23ου.

Η αύξηση του OpEx οφείλεται στις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία τα τελευταία τρίμηνα (αναμένεται να εξομαλυνθεί σε ετήσια βάση μετά το γ’ τρίμηνο του 2024) και την απότομη αύξηση από τα έξοδα μάρκετινγκ για την περαιτέρω υποστήριξη του Eurojackpot.

Κατά συνέπεια, το περιθώριο EBITDA του ομίλου εκτιμάται ότι θα μειωθεί στο 33,7% (-360 μ.β. σε ετήσια βάση). Παράλληλα, η Optima κάνει λόγο για έσοδα 58 εκατ. ευρώ, που προκύπτουν από τη νέα 10ετή άδεια λοταρίας/στοιχηματισμού, καθώς και άλλα λειτουργικά έσοδα/κόστος (καθαρά) από δραστηριότητες μη τυχερών παιχνιδιών ύψους 9,7 εκατ. ευρώ (σχεδόν αμετάβλητο έναντι του προηγούμενου έτος) στο τρίμηνο.

Όσον αφορά τις αμοιβές των μετόχων, μετά τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος ύψους 0,61 ευρώ τον Απρίλιο, ο ΟΠΑΠ θα διανείμει επιπλέον 0,25 ευρώ/μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου με ημερομηνία αποκοπής την Τρίτη 25 Ιουνίου, αυξάνοντας τις συνολικές διανομές το 2024 σε 0,86 ευρώ/μετοχή, προσφέροντας μερισματική απόδοση 5,6%.

Η Optima διατηρεί τη σύσταση buy, με βάση ελκυστικές αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο και λόγους αποτίμησης (28% το upside από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, συμπεριλαμβανομένων των διανομών μερισμάτων).

#Optima_Bank #ΟΠΑΠ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ #ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ #OPEX #σύσταση_Buy

Related posts

Χρηματιστήριο: Στόχος η διατήρηση της στήριξης των 1270 µονάδων

admin

Η πρόσφατη άνοδος στην Wall Street είναι bear market rally

admin

Jumbo: Ο Απ. Βακάκης διπλασίασε το placement στο 3%

admin

Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Eurobank- Αντλεί 500 εκατ. ευρώ

admin

Autohellas: Αύξηση συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της TRADE ESTATES AEEAΠ

admin

Αegean: Αγορά 15.500 μετοχών από την Evertrans

admin

Intralot: Το ΔΣ ζητά ΑΜΚ έως €111,4 εκατ.

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Έκδοση ομολόγου έως €15 εκατ. από θυγατρική

admin

Intralot: Αποσύρθηκαν οι αγωγές για τις ανταλλαγές ομολόγων

admin