Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Οι δικαιούχοι και οι επιδοτήσεις

Επιδοτήσεις έως και 10.000 ευρώ

ή έως και 40% των δαπανών, εφόσον δηλωθούν ηλεκτρονικά, θα μπορούν να πάρουν 20.000 νέοι για να φτιάξουν το παλιό τους σπίτι και να το αξιοποιήσουν είτε οι ίδιοι, καλύπτοντας τις στεγαστικές τους ανάγκες, είτε να το διαθέσουν προς ενοικίαση. 

Η επιδότηση προβλέπεται από το νέο στεγαστικό πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Ενοικιάζω” για νέους ως 39 ετών που αναμένεται τρέξει άμεσα.

Η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» θα ανοίξει στα τέλη Δεκεμβρίου. 

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 350 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι θα αναβαθμιστούν ενεργειακά περισσότερες από 20.000 κατοικίες νέων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο ενότητες:
1.Tο “Εξοικονομώ για Νέους”.

2.Tο “Ανακαινίζω για Νέους”.

Στο “Εξοικονομώ για Νέους” οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Το ακίνητο πρέπει να είναι ιδιόκτητο ή ιδιοκατοικούμενο ή να υπάρχει πλήρης κυριότητα ή αν ο ωφελούμενος το ενοικιάζει σε τρίτους, να έχει την επικαρπία του ακινήτου.

Στο “Ανακαινίζω για Νέους” που παρέχει χαμηλότοκα δάνεια μέχρι 7.000 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης της κατοικίας, οι δικαιούχοι πρέπει να καλύπτουν το ίδιο εισοδηματικό όριο με το “Εξοικονομώ”, αλλά προβλέπεται επιπλέον επιδότηση ύψους 3.000 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Το ακίνητο πρέπει να είναι ιδιόκτητο ή ιδιοκατοικούμενο ή αν ο ωφελούμενος το ενοικιάζει σε τρίτους να έχει την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου.

Στο πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” συμμετέχουν ιδιοκτήτες κατοικιών που διαθέτουν την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου σε ποσοστό 50% και άνω.

Related posts

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Την Πέμπτη οι πληρωμές επιδομάτων και παροχών σε 1.287.479 δικαιούχους

admin

arogi.gov.gr: Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής στους πλημμυροπαθείς

admin

Αύξηση κατώτατου μισθού: Το χρονοδιάγραμμα του υπ. Εργασίας για να εφαρμοστεί από 1η Μαΐου

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζεται η συσσώρευση στην περιοχή των 1.270 μονάδων

admin

e-ΕΦΚΑ – Μιχαηλίδου: Mειώθηκαν κατά 40% οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη – Νέος υποδιοικητής ο Κωνσταντίνος Μεγαρίτης

admin

Ρύθμιση 72 έως 120 δόσεων: Ο οδικός χάρτης – Αναλυτικά παραδείγματα

admin

Το τρολ Πεν και ο-δεν είμαι εγώ-Θάνος, η Πράβντα, η Τζάκρη και η εφοπλιστίνα, ο Stefanos, ο Τάιλερ και η Παγώνη, η HIG που αγοράζει ξενοδοχεία

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ για το ενδεχόμενο ενεργειακού μπλακάουτ

admin

Οριστική η απόφαση για λουκέτο στο εργοστάσιο της Pitsos

admin