Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

30 χρόνια WISTA Hellas: Οι γυναίκες πρωταγωνίστριες στη δημιουργία του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος

“Οι γυναίκες όταν θέτουμε στόχους και εργαζόμαστε μαζί ως ομάδα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα”. Τα λόγια ανήκουν στην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,

Μελίνα Τραυλού

πρώτη γυναίκα που εξελέγη σε αυτόν τον σημαντικό προεδρικό θώκο και ειπώθηκαν στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού Γυναικών για τη Ναυτιλία και το Εμπόριο στην Ελλάδα τη WISTA Hellas.

Στη Μελίνα Τραυλού απονεμήθηκε το βραβείο ηγεσίας της WISTA Hellas από την πρόεδρο του Οργανισμού Έλπη Πετράκη η οποία ηγείται και της Διεθνούς WISTA και την βουλευτή και γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

“Θέλω να μιλήσω εκτός κειμένου, αφού απόψε δεν μιλάω ούτε για κανονισμούς ούτε για απανθρακοποίηση, ούτε για τη ναυτιλία γενικά” είπε αρχίζοντας την ομιλία της η Μελίνα Τραυλού.

“Είμαι εδώ ως γυναίκα. Ως γυναίκα που ξεκίνησα την πορεία μου πολύ μικρή σε έναν χώρο που τελικά είναι πραγματικά ανδροκρατούμενος. Σε έναν χώρο που για να φτάσουμε εμείς οι γυναίκες κάπου πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε μέρα τα αυτονόητα. Σε έναν χώρο που μας ρωτάνε καθημερινά πως τα καταφέρνουμε. Σε αυτόν τον χώρο έχω καταφέρει να φτάσω σε αυτή τη θέση” και συνέχισε:

“Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες στη ναυτιλία, είτε είναι στη θάλασσα που σπάνε ένα στερεότυπο που ακόμα δυσκολευόμαστε να σπάσουμε, στερεότυπα που ακόμα και σήμερα υπάρχουν είτε είναι στη στεριά, ότι όταν θέτουμε στόχους και εργαζόμαστε μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Δεν υπάρχει πλέον το στερεότυπο είσαι μητέρα ή είσαι επαγγελματίας-επιχειρηματίας για μία γυναίκα. Το έχουμε σπάσει εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε σπάσει επίσης το στερεότυπο που συχνά ακούω από άνδρες και γυναίκες: Να είσαι άνδρας στη δουλειά σου και γυναίκα στην προσωπική σου ζωή. Είναι ένα στερεότυπο το οποίο έχουμε σπάσει.

Είμαι η πρώτη που τις γυναίκες στη θάλασσα που τις επιβραβεύω μέσα στην εταιρεία μου όπως και τις γυναίκες συναδέλφους μου”.

Διαβάστε περισσότερα στο --.grΕιδήσεις σήμερα:«Γιατί να την αφήσω;» είπε αμετανόητος ο 71χρονος που σκότωσε την 43χρονη στη Σαλαμίνα – Ετοιμαζόταν να φύγει εκτός Αττικής

«Θωρακισμένη» η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα – Οι συμφωνίες στο τραπέζι

Φρικτός θάνατος για 6χρονο στις ΗΠΑ: Τον κατακρεούργησαν τα σκυλιά φιλικής οικογένειας

Related posts

Power Pass: 15 ερωτήσεις – απαντήσεις για την επιδότηση ρεύματος μέχρι 600 ευρώ

admin

Kρατικός προϋπολογισμός 2023: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,9 δισ. ευρώ με υπεραπόδοση εσόδων

admin

«Επιταγή ακρίβειας» σε μακροχρόνια ανέργους: Μέχρι την Πέμπτη ανοικτή η πλατφόρμα για τα 250 ευρώ

admin

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ημέρα για την καταβολή τους

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κέρδη $66 δισ. για τη Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα από την ημέρα της εισβολής

admin

Ο «χάρτης» της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα – Οι 6+2 μεγάλες αλλαγές μέσα στο έτος

admin

Ανεργία: Αύξηση 4,69% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ

admin

Lamda Development: Τα «αποκαλυπτήρια» του νέου εμπορικού και επιχειρηματικού κόμβου στο Ελληνικό

admin

Νέα μέτρα για επιχειρήσεις: Επιδότηση πάγιων δαπανών – «Κούρεμα» ενοικίων – Τι αλλάζει για τις επιταγές

admin