Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Γερμανίας τον Αύγουστο

Οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, καθώς η ασθενής ζήτηση παγκοσμίως πλήττει τις εξαγωγές της χώρας.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,2% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία, σε σύγκριση με την πρόβλεψη μείωσης 0,4% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που σημειώθηκε μείωση των εξαγωγών, μετά από μια αναθεωρημένη προς τα κάτω πτώση 1,9% τον Ιούλιο.

Ο οικονομολόγος της ING Carsten Brzeski είπε ότι η μείωση της παγκόσμιας ζήτησης επιδεινώνει τα διαρθρωτικά προβλήματα: “Ως αποτέλεσμα, το εμπόριο δεν είναι πλέον ο ισχυρός ανθεκτικός μοχλός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας όπως ήταν, αλλά μάλλον ένα βαρίδι”, είπε, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία των εξαγωγών αυξάνουν τον κίνδυνο διολίσθησης της οικονομίας σε ύφεση στην τρίτο τέταρτο.

Οι εισαγωγές επίσης μειώθηκαν απροσδόκητα κατά 0,4% τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Είχε προβλεφθεί να αυξηθούν κατά 0,5%.

Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 16,6 δισ. ευρώ (17,45 δισ. δολάρια) τον Αύγουστο, έναντι ανοδικά αναθεωρημένου πλεονάσματος 17,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Εκτός από την Κίνα, οι εξαγωγές σε όλους σχεδόν τους προορισμούς που σχετίζονται με τις γερμανικές εταιρείες μειώθηκαν τον Αύγουστο, με σημαντική μείωση 2,6% στις εξαγωγές της ευρωζώνης και στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,3%. Οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 1,2%, ανέφερε το γραφείο.

Το κλίμα στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία ήταν αισθητά χειρότερο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του Ifo τον περασμένο μήνα, καθώς οι εξαγωγές σε όλες τις βασικές περιοχές μειώνονται επί του παρόντος.

Related posts

G7: Οι ηγέτες Γαλλίας και Ιταλίας συναντήθηκαν για να γυρίσουν σελίδα στις σχέσεις τους, μετά την ένταση με αφορμή το μεταναστευτικό

admin

Και δύο υπήκοοι Μεξικού στα χέρια της Χαμάς

admin

Λαγκάρντ: “Σε περιοριστικά επίπεδα τα επιτόκια εωσότου επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2%”

admin

Διαδηλώσεις Ρώσων αντιφρονούντων σε Πολωνία, Γερμανία και Λιθουανία για τον Ναβάλνι

admin

Συρία: Δεκατρία χρόνια πολέμου, 507.000 νεκροί, εκατομμύρια εκτοπισμένοι

admin

Τουλάχιστον 8.306 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα

admin

Μεσανατολικό: Ο Νετανιάχου λέει πως η Χαμάς αρνήθηκε ισραηλινή προσφορά καυσίμων για το νοσοκομείο Σίφα της Γάζας

admin

Η Αυστραλία ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ατμίσματος

admin

ΗΠΑ: Ο Τραμπ συνέκρινε τον εαυτό του με έναν “σύγχρονο Μαντέλα”

admin