Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

17,83% Στόχος ο Ιούνιος

Οπως έχει αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης «τους στόχους μας θα τους προσδιορίσουμε συλλογικά και συλλογικά θα κριθούμε για το αν θα τους επιτύχουμε ή όχι». Και η ρήση αφορά το ορόσημο των ευρωεκλογών που προφανώς και στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται πως κρίνονται μια σειρά ζωτικών πλέον θεμάτων για τον χώρο τους. Πρόσωπα που έχουν γνώση του πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σήμερα και ανήκουν στην ηγετική ομάδα όπως ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργος Τσίπρας, έχουν περιγράψει και πήχη πλαγίως. Το ποσοστό των εθνικών εκλογών του Ιούνη: 17,83%.

Κρίσιμο τεστ για Κασσελάκη

Η όλη εκλογική επίδοση προφανώς θα είναι και το πιο κρίσιμο κρας τεστ για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα μπορεί να αποδώσει ως τότε ένα δυνητικά κακό αποτέλεσμα σε «εσωτερική αντιπολίτευση».

Ετσι εξηγούν και πολλοί το γεγονός πως η ηγεσία θέλει να είναι συνεπείς με τον προγραμματισμό του συνεδρίου του κόμματος για τον Φλεβάρη και με στόχο την πλήρη ανάταξη ως τότε με επαφή με την κοινωνία. Βεβαίως, στη μάχη των ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει με δύο ευρωβουλευτές (Αρβανίτης, Κουντουρά) παραμένοντες στο κόμμα και τρεις να έχουν ήδη αποχωρήσει (Κούλογλου, Κόκκαλης, Παπαδημούλης).

Οι πονοκέφαλοι

Αυτό βέβαια απελευθερώνει τις κινήσεις της ηγεσίας στο να επιλέξει ό,τι πρόσωπα θέλει. Ο Νίκος Παππάς ο καλαθοσφαιριστής, η Διάνα Βουτυράκου, ο Νίκος Φαραντούρης είναι ορισμένα πρόσωπα που έχουν κατά καιρούς ακουστεί για τη μάχη της 9ης Ιούνη και το νέο ψηφοδέλτιο. Τρεις είναι οι πονοκέφαλοι πάντως για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω μάχη. Πρώτος αυτός του ΠΑΣΟΚ και των ως τώρα δημοσκοπικών του πτήσεων που το φέρουν σε ολική επαναφορά. Η όλη επίδοση της Χαριλάου Τρικούπη θα είναι και θερμόμετρο για τη μάχη στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Δεύτερος αυτός του νέου φορέα των 9 συν 2 βουλευτών και εν συνόλω των δύο ρευμάτων της Ομπρέλας και του μπλοκ της Αχτσιόγλου.

Αν εδώ καταγραφεί μια δυναμική με προσθήκη πράσινου – οικολογικού πόλου, άλλων δυνάμεων της Αριστεράς πέραν του ΣΥΡΙΖΑ ή και μιας «πληθυντικής» εκδοχής, θα ροκανιστεί προφανώς μέρος της συριζαϊκής βάσης. Τρίτος πονοκέφαλος είναι το ΚΚΕ. Που με αξιώσεις έχει γίνει υποδοχέας αριστερής δυσαρέσκειας. Και που επίσης καλοβλέπει σε ένα κομμάτι του εκλογικού κοινού της Κουμουνδούρου.

Related posts

Δημοσκόπηση: Ακρίβεια, εγκληματικότητα, καταστροφές και διαφθορά τα αδύνατα σημεία της κυβέρνησης

admin

Τσακαλώτος: Άνοιξε την πόρτα της εξόδου;

admin

Υποκλοπές: ένας ακήρυχτος πόλεμος με «απειλές» και «σουρωτήρια»

admin

Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα συνεκτικής πολιτικής μιας τετραετίας η πρόοδος

admin

Ο «οδικός χάρτης» της Αθήνας στα ελληνοτουρκικά – Οι προσδοκίες και οι «παγίδες»

admin

Δένδιας: Η Ελλάδα θα κάνει ότι μπορεί για να επιλύσουν τις διαφορές τους Σερβία και Κόσοβο

admin

Power Pass: Επεκτείνεται και για τον Ιούνιο – Επίδομα επικινδυνότητας στους πυροσβέστες

admin

Κασσελάκης: Εντολή για διαγραφή Πέρκα και Τσακαλώτου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Την ερχόμενη Δευτέρα η απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη: Θα αποφυλακιστεί ή όχι;

admin