Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Όλο και πιο κοντά μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ – Αύριο η τελική συνάντηση Νετανιάχου με Γκάντζ

Ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε να σχηματίσει κυβέρνηση ενότητας έκτακτης ανάγκης με πολιτικούς της αντιπολίτευσης μετά την πιο θανατηφόρα επίθεση παλαιστίνιων μαχητών στην ιστορία του Ισραήλ, δήλωσε την Τρίτη το κυβερνών του Κόμμα Λικούντ.

Οι ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιάιρ Λαπίντ και ο πρώην υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντζ, συμφώνησαν καταρχήν να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά την αιφνιδιαστική επίθεση το Σάββατο από τη Χαμάς.

Μια εκπρόσωπος του κόμματος Εθνικής Ενότητας του Γκαντζ είπε ότι είναι αισιόδοξη ότι θα υπάρξουν “καλά νέα” ότι το κόμμα θα ενωθεί με τον Νετανιάχου για να σχηματίσουν κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους.

Μια συνάντηση μεταξύ του Γκαντς και του Νετανιάχου ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε για την Τετάρτη.

Η συμφωνία των πολιτικών κομμάτων που συνήθως είναι βαθιά εχθρικά μεταξύ τους υπογραμμίζει το μέγεθος της κρίσης μετά τη δολοφονία από ένοπλους της Χαμάς περισσότερων από 1.000 Ισραηλινών το Σαββατοκύριακο και τη απαγωγή περισσότερων από 100 άλλων.

“Μια κυβέρνηση ενότητας έκτακτης ανάγκης τώρα!” Ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο οποίος εκπροσωπεί ένα σκληρό δεξιό κόμμα κοντά στο κίνημα των Εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η άνευ προηγουμένου κλίμακα της επίθεσης της Χαμάς βοήθησε να ξεπεραστούν οι πικρές διχόνοιες σχετικά με τα σχέδια της πιο ακροδεξιάς κυβέρνησης στην ιστορία του Ισραήλ να θεσπίσει νομοθεσία που θα αφαιρούσε από το ανώτατο δικαστήριο μεγάλο μέρος της εξουσίας του.

Related posts

Τσαβούσογλου: Αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα, μπορεί να ξεσπάσει ένταση ανά πάσα στιγμή

admin

Ισημερινός: Ο νέος πρόεδρος καταργεί την αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών

admin

Έκθεση στο Λονδίνο για την 80η επέτειο της διάσωσης των Βούλγαρων εβραίων στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος

admin

Ο Νετανιάχου απέκλεισε ξανά τον έλεγχο από τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας

admin

Βρέθηκαν συντρίμμια του βαθυσκάφους Titan – Νεκροί οι 5 επιβαίνοντες

admin

Η τσεχική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επιτύχει τον στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2023

admin

Coca-Cola: Αύξηση κερδών και εσόδων, αναθεώρησε ανοδικά το guidance

admin

ΔΝΤ: Το κρυφό χρέος “βόμβα” για τις οικονομίες

admin

ΗΠΑ: Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων θα εξετάσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία

admin