Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Στις 1217 µονάδες η πλησιέστερη στήριξη

Χρηματιστήριο: Στις 1217 µονάδες η πλησιέστερη στήριξη

Υποχώρηση κατά 0,75% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1218,07 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 81,6 εκ. ευρώ.

Οι αγοραστές κατάφεραν να έχουν την υπεροπλία και να διατηρήσουν το Γ.∆. σε θετικό έδαφος µόνο κατά τη πρώτη. Οι πωλητές ανέλαβαν στη συνέχεια την υπεροπλία οδηγώντας το Γ.∆. σε αρνητικό έδαφος σε συγχρονισµό µε τις ευρωπαϊκές αγορές που υποχωρούσαν. Με ρευστοποιήσεις τραπεζικών αλλά και άλλων δεικτοβαρών τίτλων (ΟΤΕ και Motor Oil κυρίως) και µε τις συναλλαγές να αυξάνονται. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν χαµηλότερα, στο 3,878%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-1,47%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-2,38%) να υποαποδίδει. Απώλειες ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ (-1,71%), η Motor Oil (-3,53%), o OTE (- 5,22%) λόγω µη ικανοποιητικών αποτελεσµάτων 9µηνου, ο Μυτιληναίος (-1,64%), η ΕΧΑΕ (-1,23%), η Βιοχάλκο (-1,59%), η ΕΛΧΑ (-1,54%), η Lamda (-0,86%) και ο ΟΛΠ (-0,69%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η ΕΕΕ ( 1,64%), ο Ελλάκτωρ ( 6,71%), η Infoquest ( 1,85%), ο Τιτάν ( 1,28%) λόγω των ικανοποιητικών µεγεθών 9µηνου, το Jumbo ( 0,98%) και η Helleniq Energy ( 0,13%).

Απολογιστικά, 27 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 47 εκείνων που υποχώρησαν.

Σήµερα θα γνωστοποιηθεί το ύψος της πιθανολογούµενης βελτιωτικής πρότασης της Unicredit για το 9% της Alpha Bank. Σήµερα επίσης ξεκινάει, σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, η διαπραγµάτευση των µετοχών της Trade Estates µετά την οριστικοποίηση της κατανοµής τους σε θεσµικούς επενδυτές και ιδιώτες.

Στις 1217 µονάδες η πλησιέστερη στήριξη του Γ.∆. µε ανοικτά όλα τα ενδεχόµενα για την κατεύθυνσή του στη σηµερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδοµάδος.

  • ΣΤΙΣ 1217 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΧΑ

    Related posts

    Η Unibios προχωρά στην πώληση του συνόλου των ιδίων μετοχών

    admin

    ΟΤΕ: Εκπνέει η 5ετής προθεσμία για την είσπραξη μερίσματος

    admin

    Motor Oil: Ολοκλήρωση της απόκτησης των μετοχών της Θαλής

    admin

    Ομόλογο Πειραιώς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον- Υπερκάλυψη πάνω από 2,7 φορές

    admin

    Ομόλογο Alpha Bank: Προσφορές πάνω από €1 δισ.

    admin

    MIG: Απορρίφθηκε νέο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής των μετόχων μειοψηφίας

    admin

    Eurobank Equities για ΟΠΑΠ: Μοιάζει με ομόλογο υψηλής απόδοσης

    admin

    ΔΑΑ: Πώς κατανεμήθηκαν οι 90 εκατ. προσφερόμενες μετοχές

    admin

    Χρηματιστήριο: Το ρεκόρ της Wall Street προϊδεάζει για… υπερβάσεις

    admin