Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Ο στόχος επιστροφής στις ανεπτυγμένες αγορές ενισχύει το momentum

Χρηματιστήριο: Ο στόχος επιστροφής στις ανεπτυγμένες αγορές ενισχύει το momentum

Άνοδο κατά 0,14% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1424,35 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 117,4 εκ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, οι αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών οδήγησαν σε μεταβλητότητα, με τον Γ.∆. να εναλλάσσει το πρόσημο του μέχρι τις 2μμ περίπου. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι αγοραστές ανέλαβαν την υπεροπλία οδηγώντας τον Γ.∆. σε θετικό έδαφος όπου και παρέμεινε ως τις δημοπρασίες, με οδηγούς δεικτοβαρείς τίτλους, όπως η Τενέργα εν μέσω φημών για επικείμενο deal, ο Τιτάν λόγω εξαιρετικών αποτελεσμάτων και ο ΟΤΕ. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,319%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 0,10%) κατέγραψε μικρά κέρδη με την Alpha ( 0,61%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόμη κατέγραψε η Τενέργα ( 4,70%), ο Τιτάν ( 3,41%), ο ΟΤΕ ( 1,65%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ( 0,97%), η ∆ΕΗ ( 0,67%) αλλά και η Epsilon Net ( 5,73%) με τη ΒΙΣ (9,92%) από τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΜΟΗ (-2,64%), ο ΟΠΑΠ (-1,64%), ο Ελλάκτωρ (-0,82%), η ΕΛΧΑ (-1,31%), η Cenergy (-0,98%), η Βιοχάλκο (-0,82%), η Autohellas (-1,88%) αλλά και ο ΟΛΠ (-1,61%) με την ΕΧΑΕ (-3,18%) από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Απολογιστικά, 49 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 55 εκείνων που υποχώρησαν.

H αναφορά του συμβούλου του Πρωθυπουργού για στόχο επιστροφής του Χ.Α. στις ανεπτυγμένες αγορές το 2025 με φετινή, ωστόσο, ανακοίνωση, συνεισφέρει στη διατήρηση του ανοδικού momentum υποβοηθώντας την είσοδο φρέσκου χρήματος. Το βράδυ, η Federal ανακοινώνει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #ΚΥΚΛΟΣ_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ #ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ_ΣΤΙΣ_ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ_ΑΓΟΡΕΣ #momentum

Related posts

Edison για Mytilineos: Σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία την επόμενη 3ετία

admin

Aegean: 9η περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ- Στις 12/9 η καταβολή τόκων

admin

Real Consulting: Αύξηση 39% στα EBITDA το 2023

admin

Fourlis: Η Έλενα Παππά αναλαμβάνει Investor Relations& Corporate Affairs Director

admin

Αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ στην ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ

admin

Πετρόπουλος: Αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη το 2023

admin

Unibios: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ σε επιστροφή κεφαλαίου

admin

Lamda: Έγκριση απορρόφησης της MC Property από τη Malls Management

admin

Πειραιώς: Πτώση στον δείκτη αγροτικών προϊόντων τον Φεβρουάριο

admin