Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στον αστερισμό της Εθνικής Τράπεζας

Σε «μεγάλη φίλη» (παραπέμποντας σε παλαιότερη διαφήμιση του τραπεζικού ομίλου) της Λ. Αθηνών εξελίχθηκε η Εθνική Τράπεζα, με την επιτυχία του placement για το 22% των μετοχών της να διαχέεται και στο

χρηματιστηριακό

ταμπλό.

Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με εβδομαδιαία κέρδη 3,93%, στις 1.250,44 μονάδες ( 0,89% για τη συνεδρίαση της Παρασκευής), δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα διμήνου. Η ολοκλήρωση της διάθεσης μετοχών της Εθνικής Τράπεζας απελευθέρωσε δυνάμεις επαναφέροντας την ανοδική δυναμική στο ΧΑ., ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχύθηκε και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές.

Όπως αναφέρει η BETA ΑΧΕΠΕΥ, τα ισχυρά πλεονάσματα της εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, η θετική οπτική του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ΑΕΠ του 2024 (2,0-2,5%) και φυσικά τα αποτελέσματα των εταιριών βρήκαν παράθυρο ευκαιρίας για να αποτυπωθούν στις τιμές στην πανηγυρική συνεδρίαση της Παρασκευής η οποία είχε τζίρο άνω του 1 δις ευρώ (με τα πακέτα του ΤΧΣ).

Αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.249,39 μονάδες περιορίζοντας την αρχική άνοδο στο 0,81%. Είναι ενδεικτικό ότι ενδοσυνεδριακά ο δείκτης σημείωσε υψηλότερη τιμή στις 1.263,82 μονάδες με άνοδο 1,97%.

Θεαματική ήταν η αύξηση του τζίρου που ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ (ανήλθε στα 1.106,7 εκατ. ευρώ) εξαιτίας της μεταβίβασης των πακέτων της Εθνικής από το ΤΧΣ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο κατά 1,13 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,68%. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο κατά 3,31% για να κλείσει στις 1.055 μονάδες. Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα σημείωσε άνοδο 5,88% με τη μετοχή της να ανέρχεται πλέον στα 6,120 ευρώ, η Eurobank βρέθηκε στο 4,38%, η Πειραιώς στο 2,28% και η Alpha Bank στο 1,92%.

Πηγή --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Πόλεμος στο Ισραήλ: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύτηκε να διαπεράσει τον υπερσύγχρονο φράχτη που στοίχισε πάνω από 1 δισ.Λιμενικό: Εντοπίστηκαν 12 μετανάστες στο Πόρτο Ράφτη μετά την πρωινή αποβίβαση – Βίντεο από την καταδίωξη των διακινητώνΚυβέρνηση και συμβολαιογράφοι συμφώνησαν για την ψηφιοποίηση της μεταβίβασης ακινήτων – Αναλυτικά η διαδικασία

Related posts

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία

admin

Λάχλαν Μέρντοχ: Στα χέρια του η μιντιακή αυτοκρατορία του Ρούπερτ

admin

Ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμο για το άνοιγμα των καταστημάτων

admin

Σε πανικό ο Ερντογάν: Η λίρα κατρακυλά και εκείνος μειώνει επιτόκια και αυξάνει τον κατώτατο μισθό

admin

e-ΕΦΚΑ: Μέχρι 31 Μαΐου η ασφαλιστική ικανότητα ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών

admin

Άυλη κάρτα καυσίμων: Πώς θα δίνεται η επιδότηση – Δυνατή η χρήση όλου του ποσού εφάπαξ

admin

Τέλη κυκλοφορίας: Έως 28 Φεβρουαρίου η πληρωμή – Πρόστιμα αν χαθεί η προθεσμία

admin

Ενεργειακή κρίση: Καλύπτεται έως και το 80% των αυξήσεων στο ρεύμα προ κρίσης – Φόρος 90% στα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος

admin

Νέα «βουτιά» της τουρκικής λίρας – Η S&P προειδοποιεί για κίνδυνο εισαγωγής νέων capital controls

admin