Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρό προβάδισμα των αγοραστών – Πώς αντιδρά η μετοχή της Alpha Bank

Μικρά κέρδη εμφανίζει τη Δευτέρα το

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με τις προσδοκίες για τα εταιρικά αποτελέσματα να «εξουδετερώνουν» τις ανησυχίες για την κρίση στη Μέση Ανατολή, διατηρώντας την ελληνική αγορά σ΄ ένα στενός εύρος διακυμάνσεων, το οποίο κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 1.100 και 1.200 μονάδων.

Στο ταμπλό, τώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην Alpha Bank, η οποία υποχωρεί ελεγχόμενα κατά έως 1%, μετά την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το 9% των μετοχών του ελληνικού δημοσίου (στο 1,33 ευρώ η πρόταση της UniCredit). Από εκεί και πέρα, ο ΟΠΑΠ ενισχύεται άνω του 1%, ενώ πέριξ του 1% καθορίζεται η αύξηση και για την Πειραιώς.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,17% και διαμορφώνεται στις 1.180,97 μονάδες, κερδίζοντας δύο μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής (1.178,79 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε τέσσερις μονάδες (από 1.179,13 έως 1.183,97 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται μόλις στα 3 εκατ. ευρώ.

Σε στενό εύρος το Χ.Α.


Το Χρηματιστήριο Αθηνών εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σ’ ένα στενός εύρος διακυμάνσεων, καθώς τα «καύσιμα» από τις αισιόδοξες εγχώριες εξελίξεις «εξουδετερώνουν» τις ανησυχίες για την εν εξελίξει κρίση στη Μέση Ανατολή.

Η προσοχή των επενδυτών, αναμφίβολα, στρέφεται στη διαγωνιστική διαδικασία για το 9% του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Alpha Bank, ενώ στο επίκεντρο τίθενται και τα εταιρικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου.

Την Τρίτη είναι η σειρά της Coca – Cola να δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη, ενώ την Παρασκευή «αυλαία» θα ανοίξουν οι τράπεζες. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η κερδοφορία των εισηγμένων θα παραμείνει ισχυρή, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα.

Όλα αυτά, όπως είναι αναμενόμενο, βελτιώνουν την επενδυτική ψυχολογία και επιτρέπουν στους αγοραστές να πάρουν ορισμένα ρίσκα. Ωστόσο, οι προκλήσεις εξακολουθούν να ελλοχεύουν, κάτι που αποτυπώνεται κυρίως στους φειδωλούς συναλλαγματικούς τζίρους.

Η κρίση στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία και την αγορά ενέργειας, ενώ στην Ευρώπη επανέρχεται ο φόβος της ύφεσης, ενόσω ο πληθωρισμός επιμένει και τα υψηλά επιτόκια δεν αναμένεται να «χαλαρώσουν» πριν το γ’ πριν το γ’ τρίμηνο του 2024.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπροστά στα μάτια της συντρόφου του πέθανε ο παίκτης του χόκεϊ που το παγοπέδιλο του έκοψε τον λαιμό

Το σκηνικό τρόμου στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν – Έψαχναν Ισραηλινούς και φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ»Άγνωστη ακόμα η αιτία θανάτου του Μάθιου Πέρι – Το μυστήριο με τα φάρμακα που βρέθηκαν σπίτι του

Related posts

Eurostat: Πόσο μειώθηκε το εμπόριο ΕΕ-Ρωσίας μετά τις κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία

admin

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο άγνωστος επιχειρηματικός πόλεμος για τα brands που του αποφέρουν εκατομμύρια

admin

Φοιτητικό επίδομα: Ποιοι και πώς θα λάβουν τη νέα ενίσχυση των 2.500 ευρώ

admin

Νέα συνεδρίαση στο «κόκκινο» για τη Wall Street – Μεγάλες πιέσεις στις μικρές τράπεζες

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε πρέπει να υποβάλλετε την αίτησή σας

admin

AΑΔΕ: Τα τελωνεία δέσμευσαν €1 εκατ. ρευστά διαθέσιμα – 140.000 λαθραία τσιγάρα και πούρα

admin

Lockdown: Απώλειες 2 δισ. για τα νοικοκυριά και 7 δισ. για την αγορά λόγω καραντίνας

admin

Εκπτώσεις: Πρεμιέρα σήμερα

admin

Επίδομα ανεργίας – Ψηφιακή κάρτα: Έρχεται και στο κινητό – Κάθε πότε απαιτείται ανανέωση

admin