Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισορροπία κοντά στα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη

Με διάθεση κατοχύρωσης των υψηλών κερδών και σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Τετάρτης στη

λεωφόρο Αθηνών

έπειτα από τη σημαντική χθεσινή… φιέστα με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει σε υψηλό πέντε μηνών, χωρίς ωστόσο ο Γενικός Δείκτης να απομακρύνεται και σήμερα από τη ζώνη των 1.440 μονάδων.


Μάλιστα, η αγορά έχει συμπληρώσει τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,06%.





Σε αυτό το πλαίσιο, στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.344,41 μονάδες σημειώνοντας ανοδο 0,25%, φτάνοντας ωστόσο ενδοσυνεδριακά μέχρι και τις 1.345 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 91,11 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,25%.





Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,88% και τις 1.127,34 μονάδες, με πρωτοπόρο αυτή τη φορά την Eurobank που βρέθηκε στα 1,69 ευρώ με άνοδο 2,02%, ακολούθησε η Πειραιώς στο 1,11% και η Alpha στο 0,06, ενώ η ΕΤΕ βρέθηκε στο -0,27% και τα 6,77 ευρώ.






Οι μετοχές που ξεχώρισαν στη σημερινή συνεδρίαση

Από τις μετοχές τής υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ ( 4,03%), της ΑΒΑΞ (3,1%) της Motor Oil ( 2,48%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ( 1,61%)





Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-2,85%), της Elvalhalcor (-1,11%) και της Lamda Development (-0,77%).





Στα επιχειρηματικά νέα πρέπει να σημειωθεί ότι η Alpha Finance βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή της Motor Oil, ενώ προχωρά σε αύξηση της τιμής στόχου στα 32,38 από 25,56 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 36% και με την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση για το τρέχον έτος να τοποθετείται στο 6%.


Η χρηματιστηριακή αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τη μετοχή έπειτα από την πρόσφατη επικαιροποίηση του στρατηγικού πλάνου 2030 της Motor Oil, ύψους 4 δισ. ευρώ, το οποίο οριοθετεί μια ολιστική προσέγγιση της πράσινης μετάβασης μέσω τεσσάρων διακριτών στρατηγικών πυλώνων.






H εικόνα στις διεθνείς αγορές




Ήπια χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και σήμερα Τετάρτη, καθώς το κλίμα γίνεται ξανά αρνητικό έπειτα από μια σύντομη ανοδική αντίδραση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης που αποδείχθηκε αδύναμη για να κλείσουν οι αγορές οριακά πτωτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων το απόγευμα της Τετάρτης είναι ξανά στο κόκκινο με τον πανευρωπαϊκό δείκτης Stoxx 600 να κινείται στο -0,22%.





Related posts

Μακροχρόνια άνεργοι: Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ – Πώς και πότε θα δοθεί

admin

Νέα φωτοβολταϊκά 280 MW στο Αμύνταιο από RWE και ΔΕΗ – Στα €196 εκατ. η επένδυση

admin

Εφορία: Αρχίζουν -και πάλι- τα τηλέφωνα για παλιά χρέη

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

admin

Παρέμβαση στο ρεύμα: Ανακούφιση των πολιτών σε τρεις φάσεις, με το βλέμμα στη μεσαία τάξη

admin

Αγγελική Φράγκου: Τέσσερις νέες παραγγελίες δεξαμενόπλοιων – Ξεπερνά τα 270 εκατ. το κόστος

admin

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι πληρώνονται στις 25 Νοεμβρίου

admin

e-αποδείξεις: Πρόστιμα από αύριο σε επιχειρήσεις

admin

Ενεργειακή κρίση: Μετά τη Βουλγαρία και την Πολωνία, η Gazprom απειλεί και την υπόλοιπη Ευρώπη

admin