Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ: Προσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης- «Καταλύτης» η Εθνική

ΧΑ: Προσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης- «Καταλύτης» η Εθνική

Άνοδο κατά 0,21% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1205,55 µονάδες.

Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 400,3 εκ. ευρώ (τα 315 εκ. ευρώ αφορούσαν την Alpha Bank). Η πρώτη ώρα της συνεδρίασης αφορούσε αψιµαχίες µεταξύ αγοραστών και πωλητών σε συνέχεια της αναγγελίας της τιµής για το 9% της Alpha και της δηµόσια πρότασης για το 20% της Εθνικής, µε το Γ.∆. να κινείται µε νευρικότητα. Όµως, στη συνέχεια οι αγοραστές ανέλαβαν την πρωτοβουλία και οδήγησαν το Γ.∆. σε θετικό έδαφος µε οδηγό τη ∆ΕΗ και την Πειραιώς µε το κλείσιµο να είναι κοντά στο υψηλό ηµέρας.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,908%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 0,78%) κατέγραψε κέρδη µε την Πειραιώς ( 2,98%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ ( 2,30%), η Motor Oil ( 1,11%), η Τενέργα ( 0,95%), ο Σαράντης ( 1,27%) αλλά και η Intralot ( 9,25%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο ΟΠΑΠ (-3,18%), ο Μυτιληναίος (- 0,69%), η ΕΛΧΑ (-1,43%) και η ΕΕΕ (-1,43%).

Απολογιστικά, 51 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 50 εκείνων που υποχώρησαν. Η Aegean και η Austrian Card ανακοινώνουν τα µεγέθη του για το 9µηνο ενώ στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο πληθωρισµός του Οκτωβρίου (εκτίµηση για υποχώρηση στο 3,3% από 3,7% το Σεπτέµβριο). Το βράδυ ανακοινώνονται οι τριµηνιαίες αλλαγές στους δείκτες MSCI.

O Γ.∆. βρήκε στήριξη ακριβώς στις 1196 µονάδες και αντέστρεψε την πτωτική του πορεία. Αναπτερώνονται έτσι οι προσδοκίες και συνέχιση της ανοδικής κίνησης µε καταλύτη την επιτυχή έκβαση της δηµόσιας πρότασης της Εθνικής.

#χρηματιστήριο #ΑΝΑ΄ΛΥΣΗ #ΕΤΕ

Related posts

Q&R: Στο 5,01% το ποσοστό της οικογένειας Γκότση

admin

Fast track είσοδος του ΔΑΑ στους δείκτες FTSE

admin

Αττικές Εκδόσεις: Εγκρίθηκε η απορρόφηση δύο 100% θυγατρικών

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 14/6 η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Από τις 22/9 η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης

admin

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Mytilineos

admin

Η πρόβλεψη της Optima για το μέρισμα της ΔΕΗ

admin

UBS: Τα δεδομένα ενισχύουν το σενάριο «ήπιας προσγείωσης» στις ΗΠΑ

admin

Autohellas: Μεταξύ 4,25%-4,6% το εύρος επιτοκίου για το 5ετές

admin