Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Στοχευμένη ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών πριν το τέλος του έτους

Περιθώριο για στοχευμένη ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών πριν το τέλος του έτους, ώστε να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, άφησε ο υπουργός Οικονομικών,

Κωστής Χατζηδάκης

.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ», οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού βγουν και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για τον μήνα Οκτώβριο, ώστε να υπάρχει πιο σαφής εικόνα για τη δημοσιονομική υπέρβαση.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, εκτιμώντας ότι αυτή θα υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη διετία.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών, τόσο στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, όσο και στα κόστη τραπεζικών υπηρεσιών, αναφέροντας μάλιστα, ότι η κυβέρνηση περιμένει το πόρισμα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις τράπεζες.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με βάση τις αντοχές του προϋπολογισμού και διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι οι αμυντικές δαπάνες των ευρωπαϊκών κρατών θα πρέπει να εξαιρούνται από τον υπολογισμό των δημοσιονομικών μεγεθών.

Ειδήσεις σήμερα:Πόλεμος στο Ισραήλ: Θρήνος στη Γάζα μετά την επιδρομή στη Τζαμπαλίγια – Δεκάδες νεκροί, κρατήρας στο έδαφος, συγκλονιστικά βίντεοΒουλιαγμένη: Η στιγμή της σύλληψης του 48χρονου μετά την καταγγελία της εγκύου για ξυλοδαρμό – Δείτε βίντεοΚακοκαιρία στην Ιταλία: Υπερχείλισε η λίμνη Κόμο, πλημμύρες σε Μιλάνο και Βενετία (βίντεο και φωτογραφίες)

Related posts

Τιμές ενέργειας: Στα 54,2 ευρώ η μεγαβατώρα, κάτω των 25 ευρώ το φυσικό αέριο

admin

ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και άλλα 16 επιδόματα

admin

Ξεκινά η λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου Ιονίων Νήσων

admin

Οικονόμου: Κατά 142% αυξήθηκε η πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με κωδικούς Taxisnet

admin

ΕΕ: Γεμάτες οι αποθήκες φυσικού αερίου κατά 32% και συνεχίζουν να γεμίζουν – Όλες οι χώρες έχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης

admin

Βίλα Βγενόπουλου: Στις 27 Μαρτίου ο εκούσιος πλειστηριασμός με τιμή €4,2 εκατ. (pics)

admin

Μια κατοικία-ησυχαστήριο στη Λεμεσό από έναν κορυφαίο Κύπριο αρχιτέκτονα

admin

Οι ΗΠΑ θέλουν περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά, κάτι που αφορά ιδίως τον ΟΠΕΚ+

admin

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Απογειώθηκε» τον Σεπτέμβριο η επιβατική κίνηση – Ξεπέρασε τα 3 εκατ. επιβάτες

admin