Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση υποκλοπών: στον Αρειο Πάγο οι πρώτοι ύποπτοι

Νέο κεφάλαιο ανοίγει στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μετά την κλήση των δύο πρώτων προσώπων που μπαίνουν στο μικροσκόπιο της έρευνας την οποία διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, αυτή τη φορά όχι ως απλοί μάρτυρες, αλλά με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων, ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη μαρτυρά πως ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει ήδη στα χέρια του έχει… σκοντάψει σε ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων από συγκεκριμένα πρόσωπα και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι η ποινική προκαταρκτική εξέταση μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι δύο ύποπτοι βρέθηκαν μία φορά τετ-α-τετ με τον Αχιλλέα Ζήση, μόλις έλαβαν τη σχετική κλήση και ήδη, όπως εξάλλου έχουν δικαίωμα από τον νόμο, έχουν ζητήσει και έχουν λάβει προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τα υπομνήματα παροχής εξηγήσεων.

Οι ιδιότητες των υπόπτων, αν δηλαδή πρόκειται για ιδιώτες ή για εκπροσώπους κάποιας υπηρεσίας ή κρατικής Αρχής, καλύπτονται λόγω της  μυστικότητας της έρευνας. Ωστόσο, οι αξιόποινες πράξεις που τους έχουν οδηγήσει ενώπιον του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού αφορούν παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και παραβίαση προσωπικών δεομένων.

Η κίνηση αυτή εκ των πραγμάτων σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των υπόπτων που συνδέονται με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αναμένεται να προστεθούν και νέα πρόσωπα, τα οποία μέσα στον Ιούλιο θα περάσουν από τον Αρειο Πάγο για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

Πηγές πάντως από τον χώρο της Δικαιοσύνης διευκρίνιζαν ότι ανάμεσα στους κληθέντες δεν ανήκει ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος είχε διατελέσει γενικός διευθυντής του Πρωθυπουργού και κλήθηκε ήδη ως μάρτυρας.

Ωστόσο, από τις εξηγήσεις που θα δώσουν όσοι τελικά κληθούν

ως ύποπτοι, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των 40 και πλέον μαρτύρων που έχουν εξεταστεί από τον εισαγγελέα και με τις απαντήσεις επί των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που αποτελούν σώμα της δικογραφίας, θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης.

Ετσι, μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της εξέτασης των υπόπτων, ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου θα συντάξει το πόρισμά του, το οποίο θα υποβάλει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη προκειμένου είτε να κινηθεί η ποινική διαδικασία με την άσκηση δίωξης, είτε να αρχειοθετηθεί για το σκέλος εκείνο που ενδεχομένως δεν προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Related posts

Αποχή Βορίδη, ανοχή Μητσοτάκη

admin

Εξι χώρες περιμένουν στον προθάλαμο της Ευρώπης

admin

Κέρδισε ο Ανδρουλάκης στο ΣτΕ – Αντισυνταγματική η απαγόρευση της ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται

admin

Αλβανία, ΕΕ και κράτος δικαίου

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Αποχή Βορίδη, ανοχή Μητσοτάκη

admin

Στρατηγική πίεσης προς το Μαξίμου

admin

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Βαρθολομαίο στην Ελβετία – Συζητήθηκε η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης

admin

ΠΑΣΟΚ: Οκτώ προτάσεις για νέο ΕΣΥ

admin