Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τ.Μπρετόν: Επίθεση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το ΕΛΚ

Eπίθεση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξαπέλυσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ .”Το πραγματικό ερώτημα τώρα: Είναι δυνατόν να (ξανα)ανατεθεί η διαχείριση της Ευρώπης στο ΕΛΚ για άλλα 5 χρόνια ή 25 συνεχόμενα χρόνια; Το ίδιο το ΕΛΚ δεν φαίνεται να πιστεύει στην υποψήφιά του”, έγραψε.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας απάντησε: “Σας ευχαριστούμε, επίτροπε Μπρετόν, για το ενδιαφέρον σας για το ΕΛΚ και την υποψήφιά μας. Γνωρίζω ότι οι φιλελεύθεροι αγωνιούν για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές – χωρίς διορατικότητα, κανένα μήνυμα, καμία συνάφεια. Και ξέρω ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη Γαλλία για το (σ.σ. κόμμα ) Renaissance, καθώς πιέζονται από τα άκρα που βοήθησαν να αναπτυχθούν αποδυναμώνοντας την παραδοσιακή κεντροαριστερά & την κεντροδεξιά. Σας εύχομαι τα καλύτερα στην εκστρατεία!”.

Για την στάση του Τιερί Μπρετόν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Κομισιόν στους ανταποκριτές, η εκπρόσωπος Βέρλε Νατς, η οποία απάντησε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει κι ότι είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση και δεν έγινε με τον ρόλο του ως επιτρόπου. Υπογράμμισε επίσης ότι η γενική γραμματεία θα στείλει υπενθύμιση σε όλους τους επιτρόπους για τις κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με την περίοδο της εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών.

Πηγή - ΜΠΕ 

Related posts

Η στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία συζητήθηκε στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

admin

Νέα Ζηλανδία: Φυλετικά ζητήματα αναδύονται ενόψει των εκλογών

admin

ΗΠΑ: Παραμένει το πρόβλημα με την πώληση F-35 στην Τουρκία λόγω των ρωσικών S-400

admin

ΝΑΤΟ: Eντονη διπλωματική κινητικότητα για την ένταξη της Σουηδίας και της άρσης του τουρκικού βέτο

admin

Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας λέει ότι ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για αντεπίθεση

admin

ΕΕ: Τρίτη πρόσκληση ενδιαφέροντος για κοινές αγορές φυσικού αερίου

admin

Αρχηγός Χαμάς: “Αυταπάτη” η όποια προσπάθεια επίλυσης του Παλαιστινιακού χωρίς τη Χαμάς

admin

ΗΠΑ: Προσφυγή της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της Apple για μονοπωλιακές πρακτικές

admin

Να γίνουν τα πυρηνικά της Γαλλίας τμήμα της ευρωπαϊκής Άμυνας συζητά ο Μακρόν

admin