Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρία μηνύματα από τη Δυτική Ελλάδα

Με παρουσία του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει τις πρώτες περιοδείες για το 2024: η εμφάνιση του προέδρου του κόμματος στον Πύργο και η επίσκεψη στο νοσοκομείο Ανδρέας Παπανδρέου αναδεικνύει συμβολικά την έμφαση που θέλει να δώσει η Χαριλάου Τρικούπη σε τρία ζητήματα που όχι μόνο θα διαμορφώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά προσδίδουν και το ανάλογο ιδεολογικό στίγμα στο κόμμα: δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία και ακρίβεια. Ο Ανδρουλάκης από τον Πύργο δεν μίλησε μόνο για την παραδοσιακή σχέση που έχει το ΕΣΥ με το ΠΑΣΟΚ, αλλά για την ισχύουσα κατάσταση στην Ελλάδα, που έρχεται δεύτερη στις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας. «Αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη η κυβέρνηση, ασκώντας πολιτικές που στηρίζουν το ΕΣΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Καλά δημόσια σχολεία, καλά δημόσια νοσοκομεία, χαμηλό κόστος ζωής», σημείωσε ο Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή, στον στόχο της ανάδειξης του ΠΑΣΟΚ ως βασικού αντιπολιτευτικού πόλου δεν θυσιάστηκε η επιστολική ψήφος – παρά τις αντιρρήσεις που υπήρχαν στην αρχή για την καθολικότητα, τελικά η ΚΟ αποφάσισε να πει «ναι» με επιφυλάξεις. Το ερχόμενο διάστημα, δύο ακόμα νομοσχέδια θα φέρουν το ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με αποφάσεις που στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως ενδιαφέρουν το εκλογικό τους ακροατήριο και τους ψηφοφόρους του προοδευτικού Κέντρου: το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ, αλλά και αυτό για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για όλους. Και στα δύο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου δεν έχει γίνει γνωστό, όμως στο πρώτο οι φοιτητικές οργανώσεις που πρόσκεινται στο κόμμα δηλώνουν ήδη την αντίθεσή τους, ενώ στο δεύτερο ο αρμόδιος τομέας συμφωνεί με την εξίσωση των δικαιωμάτων.

Tα απόνερα της σύγκρουσης

Παρότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να καθοριστεί η πασοκική στάση στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μετατέθηκε την ερχόμενη εβδομάδα, τα απόνερα της σύγκρουσης με τη ΝΔ για το θέμα δεν έχουν κοπάσει – κι αυτό γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στρέψει τα φώτα της προσοχής στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, την ώρα που μετράει «όχι» και απουσίες στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας. «Καλωσορίζουμε την οβιδιακή μεταστροφή της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των δικαιωμάτων. Αυτό που δεν καλωσορίζουμε είναι να μας κουνάει το δάχτυλο η Νέα Δημοκρατία και να ελέγχει εμάς, το ΠΑΣΟΚ, που είμαστε στην πρωτοπορία των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων τόσες δεκαετίες», τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος (ΕΡΤ), μιλώντας για υπουργούς που «παίρνουν ρεπό» από ψηφοφορία σχεδίου νόμου που φέρνει η κυβέρνηση στην οποία είναι μέλη.

Related posts

«Η ανάπτυξή μας είναι τρέχει περισσότερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης» λέει ο Πρωθυπουργός

admin

Πράσινο φως για τα F-35 και η αποσύνδεση από τα τουρκικά F-16

admin

Αποστάσεις

admin

Η εκδήλωση που προκαλεί αναταράξεις: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Τσίπρα – Τεμπονέρα

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Δένδιας: Συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του – «Η εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών πρέπει να είναι σεβαστή»

admin

Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή: Σημερινό σύνθημα των Ουκρανών το «Ελευθερία ή θάνατος»

admin

Δεν θα μεταφερθούν Patriot και S-300 στην Ουκρανία λέει ο Δένδιας

admin

Περιμένουν κορόνες από τον Ερντογάν μέχρι τις 31 Μαρτίου

admin