Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Το Alpha ETF FTSE Large Cap συμπληρώνει 15 χρόνια

Παναγιώτης Αντωνόπουλος, CEO της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ

Ενημερωτική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποίησε η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από την έναρξη διαπραγμάτευσης του Alpha ETF FTSE Large Cap, του πρώτου και μοναδικού ETF που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επενδυτές και οικονομικοί αναλυτές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ για το ETF FTSE Athex Large Cap και τα πλεονεκτήματά του, τα οποία το καθιστούν ιδεατό επενδυτικό όχημα, δεδομένων των θετικών προοπτικών που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία.

Το Alpha ETF FTSE Large Cap και τα πλεονεκτήματά του

Το Alpha ETF FTSE Large Cap αποτελεί ένα αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο. Σκοπός του είναι η αναπαραγωγή της απόδοσης του δείκτη FTSE Athex Large Cap, ακολουθώντας πλήρως και πανομοιοτύπως τη σύνθεσή του. Προσφέροντας διαφοροποιημένη έκθεση στην ελληνική μετοχική αγορά, παρουσιάζει μία σειρά από πλεονεκτήματα για τον επενδυτή, όπως:

Χαμηλότερο κίνδυνο σε σχέση με τις μετοχές: Επενδύοντας στο Alpha ETF FTSE Large Cap ο επενδυτής επενδύει ουσιαστικά στις 25 μεγαλύτερες, σε όρους κεφαλαιοποίησης, μετοχές εταιρειών εισηγμένων στο ΧΑ, εξασφαλίζοντας έτσι τη διασπορά του κινδύνου και μειώνοντας τον πιστωτικό κίνδυνο που συνεπάγεται η επένδυση σε μία μετοχή.

Χαμηλό κόστος: Η αμοιβή διαχείρισης ανέρχεται στο 0,275%, ενώ δεν υφίσταται φόρος στην πώληση όπως στις μετοχές.

Δεν έχει έξοδα μετακύλισης: Σε αντίθεση με τα παράγωγα επί δεικτών, τα ETFs δεν λήγουν, εξοικονομώντας έξοδα μετακύλισης (rollover) για τον επενδυτή.

Υψηλά επίπεδα ρευστότητας: Χάρη στους Ειδικούς Διαπραγματευτές το Alpha ETF FTSE Large Cap προσφέρει υψηλά επίπεδα ρευστότητας εξασφαλίζοντας ότι ο επενδυτής θα μπορεί να ρευστοποιήσει ανά πάσα στιγμή την επένδυσή του.

Το Alpha ETF FTSE Large Cap επιτυγχάνει ιστορικά υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τον Δείκτη FTSE Athex Large Cap

Το Alpha ETF έχει απευθείας έκθεση στις μετοχές των εταιριών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE Athex Large Cap, και με την επανεπένδυση των μερισμάτων που εισπράττει, επιτυγχάνει ιστορικά υψηλότερες αποδόσεις έναντι του Δείκτη Αναφοράς. Συγκεκριμένα, σε διάστημα 7 ετών (30/09/2016- 30/09/2023), η συνολική απόδοση του ETF ανήλθε στο 128,4%, δηλαδή 32,9% υψηλότερα από την απόδοση του Δείκτη.

alphaftse

Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της παρουσίασης του ETF FTSE Athex Large Cap, o CEO της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, Παναγιώτης Αντωνόπουλος, αναφέρθηκε στη θετική συγκυρία που δημιουργούν «αφενός, οι ισχυρές προοπτικές που παρουσιάζουν η ελληνική οικονομία και αφετέρου οι ενέργειες εμβάθυνσης και αναβάθμισης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς». Τόνισε δε πως η παρούσα συνθήκη δημιουργεί γόνιμο έδαφος για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες, έχοντας ξεπεράσει με επιτυχία μία σειρά από κρίσεις, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικές, παρουσιάζοντας σήμερα σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και ελκυστικές αποτιμήσεις. Οι παραπάνω παράγοντες, πρόσθεσε, «θέτουν τα θεμέλια για την είσοδο νέων επενδυτών με μακροχρόνια και σταθερή στρατηγική».

«Σε αυτό το ευνοϊκό περιβάλλον, τo ETF FTSE Athex Large Cap που εισήγαγε πριν 15 χρόνια η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, προσφέρει διαφοροποιημένη έκθεση στην ελληνική μετοχική αγορά με απλό, ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο. Παράλληλα, αποτελεί ιδανική επιλογή για τους επενδυτές της εγχώριας μετοχικής αγοράς, προσφέροντας ανταγωνιστική τιμολόγηση και αποδεδειγμένο υψηλό ιστορικό απόδοσης», κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος.

Από την πλευρά του, ο CEO του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυνατότητες και τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, τονίζοντας πως αυτή «δεν βασίζεται μόνο στις μακροοικονομικές εξελίξεις αλλά και στα θεμελιώδη δεδομένα των εισηγμένων εταιρειών». Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Κοντόπουλος υπογράμμισε πως «η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό, θα συμβάλει στον στόχο για μετάταξη του ΧΑ στις ανεπτυγμένες κεφαλαιαγορές και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών».

  • Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Αμοιβαίο κεφάλαιο

    Related posts

    Μετακομίζει σε νέο κτήριο γραφείων η Επ. Κεφαλαιαγοράς

    admin

    Πειραιώς για MIG: Δύο εβδομάδες παράταση στη Δημόσια πρόταση

    admin

    Η Unibios προχωρά στην πώληση του συνόλου των ιδίων μετοχών

    admin

    ΟΛΘ: Καθαρό μέρισμα 1,37 ευρώ/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

    admin

    Χρηματιστήριο: Πιθανή ανοδική αντίδραση μετά την επάνοδο στις 1.170 µονάδες

    admin

    Διελκυστίνδα μεταξύ profit taking και επενδυτικής βαθμίδας στο Χ.Α.

    admin

    Motor Oil: Μεταβιβάζει 179.818 μετοχές σε έξι στελέχη έναντι €13,47/μετοχή

    admin

    Intralot: Μειώθηκε το ποσοστό του Σωκράτη Κόκκαλη

    admin

    Πώς καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intralot

    admin