Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το όνομα του Μπιλ Κλίντον στη δικογραφία για τον Έπστάιν – Ο “John Doe 36” και οι 50 αναφορές

Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναμένεται να αναγνωριστεί ως “John Doe 36” σε ένα σωρό δικαστικών εγγράφων που σχετίζονται με τον εκλιπόντα παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν, τα οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα, Τρίτη 2 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, ο 77χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αναφέρεται περισσότερες από 50 φορές σε δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με αγωγή του 2015 από την κατήγορο τον Τζέφρι Επστάιν, Βιρτζίνια Τζιούφρε, σύμφωνα με το ABC News.

Πολλές από τις αναφορές στον Κλίντον πιστεύεται ότι προέρχονται από τις προσπάθειες της Τζιούφρε να υποχρεώσει τον πρώην πρόεδρο να καταθέσει εναντίον του εκλιπόντος σεξουαλικού εγκληματία και της πρώην ερωμένης του, Γκισλέιν Μάξγουελ.

Τα δικαστικά έγγραφα δεν αναμένεται να εμπλέξουν τον Κλίντον σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ανέφερε το ABC.

Ειδικότερα, τα ονόματα περισσότερων από 170 ατόμων -γνωστά μόνο ως “John και Jane Doe” προηγουμένως- με δεσμούς με τον Επστάιν αναμένεται να αποκαλυφθούν στα έγγραφα, αφού η ομοσπονδιακή δικαστής του Μανχάταν Λορέτα Πρέσκα αποφάσισε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ότι θα αποκαλυφθούν το νέο έτος.

Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, τα έγγραφα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από τις 2 Ιανουαρίου και έπειτα. Αρκετά άτομα που προσδιορίζονται στα έγγραφα έχουν ήδη αποκαλυφθεί για τη σχέση τους με τον Επστάιν και το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ανηλίκων κοριτσιών.

Πολλοί από τη λίστα είναι ήδη δημόσια γνωστοί ως συνεργάτες, υπάλληλοι του Επστάιν και της Μάξγουελ ή άνθρωποι που είχαν πετάξει με τα αεροπλάνα του. Μπορεί επίσης να κατονομάσει τα φερόμενα ως θύματα του Επστάιν που είχαν μεταφερθεί σε σπίτια, όπως μια έπαυλη στη Νέα Υόρκη, μια βίλα στο Παλμ Μπιτς, ένα ιδιωτικό νησί στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και ένα ράντσο έξω από τη Σάντα Φε.

Τα ονόματα θα εξεταστούν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιλαμβάνουν έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ηθοποιούς, ακαδημαϊκούς και, ως γνωστόν, τον απομονωμένο πλέον Βρετανό πρίγκιπα όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian.

Τα έγγραφα, που έχουν καθοριστική σημασία για τις νομικές διαμάχες που αφορούν την Γκιλέιν Μάξγουελ και την ανήλικη τότε Βιρτζίνια Τζιούφρε, φέρνουν στο φως ισχυρισμούς ότι η συνεργάτιδα και ερωμένη του Επστάιν είχε επιφορτιστεί με το να βρίσκει θύματα, μεταξύ των οποίων και ανήλικα κορίτσια προς σεξουαλική κακοποίηση.

Οι ισχυρισμοί της Τζιούφρε ότι καθοδηγούνταν από τον Έπστάιν και τη Μάξγουελ για να συμμετάσχει σε σεξουαλικές επαφές με άτομα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον για τη σχέση με τον Μπιλ Κλίντον στην υπόθεση.

Ορισμένα από τα έγγραφα αναμένεται να περιλαμβάνουν την κατάθεση μιας γυναίκας γνωστής ως “Jane Doe 162”, η οποία κατέθεσε ότι ήταν μαζί με τον πρίγκιπα Άντριου σε ένα πάρτι το 2001 στο σπίτι του Επστάιν στη Νέα Υόρκη, όπου η Τζιούφρε, τότε 17 ετών, ισχυρίστηκε ότι της είπαν να κάνει σεξ μαζί του.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Άντριου έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς και έχει υποστηρίξει ότι δεν συνάντησε ποτέ την Τζιούφρε, παρόλο που έχουν εμφανιστεί φωτογραφίες που τους δείχνουν μαζί. Τελικά, οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά.

Όσον αφορά στον Μπιλ Κλίντον, αυτός έχει φωτογραφηθεί με τον Επστάιν, αλλά αρνήθηκε ότι είχε οποιεσδήποτε απρεπείς σχέσεις με τον σεξουαλικό παραβάτη.

Αλλά τα προσωπικά αρχεία καταγραφής πτήσεων που κρατούσε ένας από τους πιλότους του Επστάιν έδειξαν ότι ο Κλίντον πετούσε εκτενώς με το αεροπλάνο του Επστάιν, μεταξύ άλλων σε ταξίδια στο Παρίσι, την Μπανγκόκ και το Μπρουνέι τα χρόνια μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, το 2001.

Ο Κλίντον δήλωσε ότι διέκοψε τις σχέσεις του με τον Επστάιν το 2005, αφού ο Επστάιν κατηγορήθηκε ότι έφερνε ανήλικα κορίτσια στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς για σεξουαλικά μασάζ. Η ομοσπονδιακή έρευνα σταμάτησε και ο Επστάιν δήλωσε ένοχος στις πολιτειακές κατηγορίες για προμήθεια ανηλίκου και προσέλκυση πορνείας, του επιβλήθηκε ελαφριά ποινή και υποχρεώθηκε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης.

Εν τω μεταξύ, η Τζιούφρε προσπάθησε να τον κλητεύσει για να καταθέσει στην αγωγή της, ισχυριζόμενη ότι συνάντησε τον πρώην πρόεδρο στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική, το Little St. James, όπου λάμβαναν χώρα αρκετά από τα σεξουαλικά πάρτι, όπως αναφέρει το ABC NEWS.

Από την πλευρά της η Μάξγουελ επέμεινε ότι ο Κλίντον δεν επισκέφθηκε ποτέ το νησί και ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να καταθέσει ισχυριζόμενος ότι δεν βρέθηκε ποτέ εκεί.

Σημειώνεται ότι τα αρχεία πτήσεων φαίνεται να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου. Να τονισθεί ότι παρά τις επανειλημμένες αναφορές στον Κλίντον, τα έγγραφα δεν αναμένεται να τον ενοχοποιήσουν άμεσα.

Αντιθέτως, οι συχνές εμφανίσεις του μέσα στα έγγραφα φαίνεται να αποσκοπούν στο να εξαναγκάσουν την κατάθεσή του εναντίον του Επστάιν και της Μάξγουελ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί του το 2019 στη Νέα Υόρκη, το πρωί μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων στοιχείων. Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι αυτοκτόνησε με απαγχονισμό.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr

Related posts

Μπορέλ: Το μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μία χώρα ή μία περιοχή μόνη της

admin

Σερβία: Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο εισβολής στο Κόσοβο

admin

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε τη Ρωσία σχετικά με τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων στο Νταγκεστάν

admin

Ελβετία: Προς ψήφο αύξησης της φορολογίας εταιρειών για τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο ελάχιστο επίπεδο του 15%

admin

Η Ρωσία απαγορεύει τη χρήση iPhones και iPads σε εργαζόμενους

admin

Σουδάν: Πάνω από 100.000 νέοι πρόσφυγες στο Τσαντ

admin

Συρία: Εκρήξεις στα νότια προάστια της Δαμασκού

admin

Νίγηρας: Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από στρατιωτική βάση και ζητούν την αποχώρηση των Γάλλων στρατιωτών

admin

Πλημμύρες στη Νότια Κορέα: Στους 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών – Στους 14 οι αγνοούμενοι

admin