Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ άνοιξε ξανά την παροχή νερού στη νότια Γάζα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:50

Το Ισραήλ φέρεται να άνοιξε ξανά τους σωλήνες νερού στη νότια Γάζα μετά από μία  εβδομάδα αποκλεισμού.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σε συνέντευξή του στο CNN ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν ότι το δίκτυο λειτουργεί και πάλι την τελευταία ώρα.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, είπε ότι η απόφαση για την ανανέωση της παροχής νερού σε τμήματα της νότιας Γάζας συμφωνήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Israel Katz δήλωσε ότι η απόφαση για τη μερική ανανέωση της παροχής νερού ήταν σύμφωνη με την ισραηλινή πολιτική, η οποία είναι η αυστηροποίηση του αποκλεισμού της περιοχής που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Το Ισραήλ διέκοψε το νερό στη Γάζα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκοτώνοντας εκατοντάδες Ισραηλινούς και αιχμαλωτίζοντας δεκάδες άλλους ομήρους.

Ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για μια πιθανή “κλιμάκωση” της κατάστασης, με την εμπλοκή του Ιράν στη σύγκρουση.

“Υπάρχει ο κίνδυνος κλιμάκωσης, το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στα βόρεια και, φυσικά, η εμπλοκή του Ιράν”, είπε σε άλλη συνέντευξή του, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Ο σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξήγησε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο “να αποφασίσει το Ιράν να εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο”.

“Αυτός είναι ένας κίνδυνος για τον οποίο έχουμε επίγνωση από την αρχή”, πρόσθεσε. “Για αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος αντέδρασε τόσο γρήγορα και αποφασιστικά, με την ανάπτυξη ενός αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο, για να έχουμε αεροσκάφη στον Κόλπο, για να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα σε κάθε κράτος ή οντότητα που θα προσπαθούσε να επωφεληθεί από την κατάσταση”, συνέχισε.

Το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε ότι δύο αεροπλανοφόρα, τα Gerald R. Ford και Eisenhower, θα αναπτυχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τα σκάφη συνοδείας τους.

Related posts

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι πιέζουν την Turkish Airlines να μην επιτρέπει σε Ρώσους να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς το Μεξικό

admin

ΗΠΑ: Έτοιμος να εγκρίνει τη πώληση των F-16 στην Τουρκία δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας

admin

Ράφα: Η ανακούφιση αυτών που φεύγουν, η απελπισία αυτών που μένουν

admin

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας ακυρώνει ταξίδι στις Βρυξέλλες λόγω νοσηλείας

admin

Βόρεια Ιρλανδία: Η νέα κυβέρνηση “βλέπει” δημοψήφισμα για την ένωση της Ιρλανδίας

admin

Τα χρέη των αγροτών στην Τουρκία και οι υποθήκες

admin

Η Easyjet αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Τελ Αβίβ έως 21 Απριλίου

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου ανεβάζει τους τόνους σε θέματα προσφύγων και τρομοκρατίας

admin

Yποβρύχιο που μετέφερε τουρίστες στον Τιτανικό αγνοείται στον Ατλαντικό

admin