Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στιγμιότυπα

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα του Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο έχουν γίνει viral. Κι εκείνο που υποδηλώνει απόγνωση κρύβοντας με το χέρι το πρόσωπό του και τα άλλα που φαίνεται να μιλάει σε έντονο, αγανακτισμένο ύφος στην Εφη Αχτσιόγλου. Μεταξύ μας, ο σημερινός του πρόεδρος υποδύθηκε τόσο πετυχημένα τον Πολάκη στο βήμα του κομματικού οργάνου που κατόρθωσε να κάνει συμπαθή μέχρι και τον δεύτερο πιο αγενή συριζαίο μετά τον Σφακιανό.

Ρόλος

Ο Νίκος Παππάς θέλησε να εμφανιστεί σαν κυανόκρανος. Διαπίστωσε ότι ο αρχηγός δεν πήρε λευκή επιταγή και πως πρέπει να του ασκείται κριτική. Πρότεινε να φτιάξουν ένα πολιτικό κέντρο με τουλάχιστον εβδομαδιαία λειτουργία, που θα φροντίσει να πάνε με εξωστρέφεια στις ευρωκάλπες – ένα όργανο που θα «μαζεύει» τον πρόεδρο, με άλλα λόγια. Και προειδοποίησε ότι «στην προσπάθεια κατεδάφισης θα αντισταθεί το στελεχιακό δυναμικό και η βάση». Σε απλά ελληνικά: ψάχνει ακόμη τον εσωκομματικό ρόλο που νόμιζε ότι θα έχει στηρίζοντας τον Κασσελάκη.

Εξουσία

Μέσα στην αίθουσα του President ο Παύλος Πολάκης πανηγύρισε ωσάν kingmaker για τη γραμμή του προέδρου και αναφώνησε πως θέλει «κυβερνώσα εξουσία». Η λάθος χρήση της γλώσσας αποκαλύπτει τους μύχιους πόθους του συγκεκριμένου χρήστη της για νιοστή φορά. Τι κι αν έχει φανεί από την περίοδο 2019-2023 πως ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας το ύφος του τραμπούκου δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κυβέρνηση; Ο νέος κονσιλιέρε ζει τον κασσελακικό μύθο του. Προς το παρόν.

Τροπολογία

Μαζί με άλλους πέντε ο Αλέκος Φλαμπουράρης κατέθεσε τροπολογία ώστε να μην πραγματοποιούνται δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων. Η κίνηση εκλήφθηκε ως κριτική στον πρόεδρο από μια ομάδα που αναγνωρίζει ότι οι μομφές που έχουν ακουστεί εις βάρος του είναι ακραίες. Βέβαια, η ίδια η κομματική ζωή – η αποχώρηση της Ομπρέλας, δηλαδή – υπογράμμισε πόσο λίγο μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα οι αυτοσυστηνόμενοι σαν ψύχραιμοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Related posts

Με κοροναϊό και ο Νίκος Αναστασιάδης – Τι ανέφερε

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Το πρώτο προεδρικό στίγμα

admin

Μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών στο αεροδρόμιο της Ρόδου

admin

Οικονόμου για κλήση Έλληνα πρέσβη: Τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες της Άγκυρας – Βρίσκονται σε αδιέξοδο

admin

ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

admin

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρή, χωρίς γείωση στην κοινωνία, λέει ο Πέτρος Παππάς

admin

Πινγκ πονγκ ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Νέα «μετωπική» Ανδρουλάκη-Κασσελάκη για τις υποκλοπές

admin

Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και Ηλία Κασιδιάρη ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

admin

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση – Βήματα αλληλοϋποστήριξης

admin