Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ακτιβισμός

Ο χθεσινός ακτιβισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη δεν πρέπει να εξέπληξε κανέναν. Αλλωστε, από την εποχή που ήταν πρόεδρος της Βουλής είχε φανεί ότι έχει ένα μοναδικό ταλέντο: να δημιουργεί εμπόδια τόσο στη λειτουργία της όσο και στην παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου. Τι κι αν ομνύει ρητορικά στη σημασία του Κοινοβουλίου; Τo one woman show είναι το φόρτε της.

Ποσοστά

«Να δούμε και τα ποσοστά της κυβέρνησης ποια θα είναι και μετά να τα συγκρίνουμε με των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Γιατί πάντα πρέπει να βλέπουμε, όχι μόνο πώς κινήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις 25 Ιουνίου, αλλά πώς κινήθηκε και η κυβέρνηση με το 41%», αιτήθηκε η Βούλα Κεχαγιά. Δεκτό. Ωστόσο, με νταμπλ σκορ διαφορά το επιχείρημα που αποπειράται να χτίσει δεν θα πείθει ούτε το 10% των μελών του κόμματος που ψήφισαν στις προχθεσινές εκλογές για την ανάδειξη συριζαϊκών τοπικών και νομαρχιακών.

Αρμοδιότητα

Εκεί που παραδεχόταν την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Κρήτη, ο Δημήτρης Καιρίδης έσπευσε να διευκρινίσει ότι η φύλαξη των συνόρων δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αφού το Λιμενικό ανήκει στα υπουργεία Ναυτιλίας και ΠΡΟΠΟ. Εντάξει, για να μην ακουστεί ξεκάθαρη η μπηχτή για συναδέλφους του, συμπλήρωσε πως οι λιμενικοί δυσκολεύονται λόγω «γεωγραφίας». Πάντως, το κυβερνητικό αφήγημα διαχείρισης του Μεταναστευτικού βασίζεται στην αυστηρή φύλαξη των συνόρων.

Σινεφίλ

Ξαφνικά, το πολιτικό σύστημα έγινε σινεφίλ και διεκδικεί λίγη από τη λάμψη του Γιώργου Λάνθιμου. Ας πούμε, ο Κασσελάκης ζήτησε από τον σκηνοθέτη να επιτρέψει στο κόμμα του να προσπαθήσει ώστε «οι έλληνες δημιουργοί του σινεμά να μη χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να πραγματοποιήσουν τα παγκόσμια όνειρά τους» κι ένας άλλος αρχηγός τον συνεχάρη για το «τετράποντο». Οταν οι πολιτικοί μιλάνε για θέματα έξω απ’ την καθημερινή τους ρουτίνα, μοιάζουν με την Μπέλα Μπάξτερ ενώ μάθαινε να τρώει.

Related posts

Υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές ο Γιώργος Μουρούτης

admin

Πρόταση Μητσοτάκη για συμφωνία – «πακέτο» Μεταναστευτικού και Ουκρανικού

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν παραδέχεται τις ευθύνες του για την καταστροφή, προσπαθεί να φιμώσει τους επιστήμονες

admin

Δημοσκόπηση: Πρωτιά ΝΔ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, «άφαντη» η Νέα Αριστερά – Προβληματισμός για την ακρίβεια

admin

Τηλεφωνική συζήτηση με Μητσοτάκη

admin

Καρπόζηλος: «Η Νέα Αριστερά ως πολιτική πρόταση μπορεί να καλύψει και το ζήτημα της αξιοπιστίας»

admin

Υποκλοπές: ένας ακήρυχτος πόλεμος με «απειλές» και «σουρωτήρια»

admin

Οικονόμου: Η διάσωση 108 μεταναστών είναι αποστομωτική απάντηση στους συκοφάντες του Λιμενικού

admin

Αλέξης Τσίπρας: Έσπασε τον δικό του «Μπότη» για το Πάσχα

admin