Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σταρ

«Εχουμε έναν ηγέτη που είναι ροκ σταρ και πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε με αυτόν τον τρόπο και να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία». Τάδε έφη Πέτρος Παππάς. Μάλλον ο γκρούπι του συριζαίου προέδρου δεν έχει διαβάσει τα νούμερα που εκείνος γράφει στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων – μάλλον δεν πρόσεξε ότι είναι λιγότερο δημοφιλής κι απ’ τον Βελόπουλο, δηλαδή. Γι’ αυτό κάποιος πρέπει να του το πει ντρέτα: δεν βρήκε η Κουμουνδούρου την Τέιλορ Σουίφτ της.

Εικόνα

Ενας από τους εμπνευστές της πρότασης για μη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών, ο Γιώργος Τσίπρας, παραδέχθηκε πως δεν ήταν καλή η εικόνα του συριζαϊκού συνεδρίου – τους τραυμάτισε «εν μέρει», είπε επί λέξει. Η επισήμανσή του θα διαβαζόταν σαν αυτοκριτική αν ομολογούσε ότι η ανάγκη κάποιων να παίξουν τον ρόλο των επιτρόπων του αρχηγού συνέβαλε στη διαμόρφωσή της. Ή αν δήλωνε ότι η νέα τρόικα θα αναλάβει μαζί με τον Κασσελάκη την ευθύνη ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος τον Ιούνιο.

Συλλογικότητα

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο, το συνέδριο «κατέστησε σαφές ότι ενισχύουμε την πολιτική συλλογικότητα, δηλαδή τη συνεδρίαση οργάνων και σε ανώτατο επίπεδο, που θα μπορέσουν να μας δώσουν πολιτική τεκμηρίωση και σύνθεση». Αναμφίβολα. Ξεχείλιζε από συλλογικότητα και συντροφικότητα η συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου. Διαγωνιζόμενοι σε ριάλιτι μόδας, που μαλλιοτραβιούνται με τα μέλη των κριτικών επιτροπών τα οποία τούς κόβουν, έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις και μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Ντιβάνια

Ο Χρήστος Γιαννούλης, αφού εξήγησε ότι θα ήταν αστείος αν δεν διακήρυττε την αγάπη και τον σεβασμό του για τον Τσίπρα, ανέφερε πως αδυνατεί –  sic – να ψυχολογήσει την απόφασή του να προτρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ να στήσει εσωκομματικές κάλπες. Μεταξύ μας, πάντως, ούτε οι συριζαίοι ξέρουν τι ακριβώς θέλουν απ’ τον πρώην τους. Οταν δεν μιλάει τον εγκαλούν γιατί σιωπά κι όταν μιλάει υπονοούν ότι λέει τα λάθος πράγματα. Χρειάζονται πολλά ψυχαναλυτικά ντιβάνια για όλους αυτούς που έχασαν τον πατερούλη τους.

Related posts

Φάμελλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έδωσε προτεραιότητα στις δασικές πυρκαγιές για 4 χρόνια

admin

Σε περιδίνηση o ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το συνέδριο – Συνεδριάζει ξανά η Πολιτική Γραμματεία

admin

Στην Αθήνα ο Σολτς – Την Πέμπτη η συνάντηση με Μητσοτάκη

admin

«Δεν θα καλέσω τον Μητσοτάκη στον γάμο μου» – Το Q&A του Κασσελάκη στο Instagram

admin

Δημοσκόπηση Interview: «Κοψοχέρης» ένας στους δύο ψηφοφόρους – Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές

admin

Διευκρινίσεις Βαρβιτσιώτη για τα 122 ακίνητα στο πόθεν έσχες του

admin

Σάββας Αναστασιάδης: Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του

admin

Τέμπη: Το χρέος της αντιπολίτευσης, η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση και το λαϊκό αίσθημα

admin

Προβληματισμοί και στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι λέει ο Γιώργος Τσίπρας

admin