Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ώρα μηδέν» για την Έφη Αχτσιόλου και την ομάδα της

Η ώρα της αποχώρησης έφτασε για την ομάδα Αχτσιόγλου, που έχει ξεκαθαρίσει μέσα από πολύ σκληρές ανακοινώσεις και δηλώσεις ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι βιώσιμη και καθιστά αδύνατη τη συμβίωση.

Σαν επιταχυντής εξελίξεων, έδρασε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στις 4 το απόγευμα έχοντας ως θέμα μάλιστα  τη «συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου».

Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύθηκε ως ένα είδος τελεσίγραφου προς την πλευρά των «6 6» καθώς δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες που δήλωσε πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι το πολιτικό κέντρο, το οποίο θέλει να συγκροτήσει ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο «πρωινός καφές», που είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή μία ομάδα στελεχών απ’ όλες τις τάσεις, η οποία χάραζε την πολιτική τακτική του κόμματος.

Υπό αυτό το πρίσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τα μέλη και τους βουλευτές που υποστήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου να  αποχωρήσουν πριν από τη σύγκληση του οργάνου. Όπως μεταδίδεται όσοι ανήκουν στο περιβάλλον των «6 6» θα ήταν πολύ δύσκολο να πάρουν μέρος στη σημερινή συνεδρίαση μετά από όσα λεχθεί μεταξύ τους.

Θέμα ωρών η αποχώρηση

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί και επιμένει, η ομάδα των 6 6 θα αποχωρήσει σήμερα πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ).

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη πηγή, με στελέχη των 6 6 να αρκούνται σε ένα μονολεκτικό «όχι». Ωστόσο η απάντηση στο αν θα παρευρεθούν στην συνεδρίαση της ΠΓ δεν είναι το ίδιο ξεκάθαρη.

Η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί με τη δημοσιοποίηση κειμένου – όπως έκανε και η «Ομπρέλα» – μέσω του οποίου θα εξηγήσουν τους λόγους που οδηγήθηκαν στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επόμενο βήμα τη συγκρότηση ΚΟ, με επικεφαλής, όπως λένε πληροφορίες, τον Αλέξη Χαρίτση.

Από τους 11 που είχαν υπογράψει το κείμενο κατά τη ηγεσίας στην Κεντρική Επιτροπή, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας είναι «οχτώ»: Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Μπίστης και η Δανάη Κολτσίδα.

Μαζικών αποχωρήσεων συνέχεια και έξοδος από Λονδίνο

Την επιτάχυνση των εσωκομματικών εξελίξεων, ενίσχυσε επίσης η αποχώρηση ενός σημαντικού αριθμού μελών του Τομέα Δικαιωμάτων καθώς και η πλειοψηφία της γραμματείας του. Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου.

Την έξοδο επέλεξαν 21 στελέχη του κόμματος στον Πειραιά, όπως επίσης και 11 μέλη του κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Τζανακόπουλος, αδελφός του πρώην Υπουργού και Βουλευτή, Δημήτρη.

Στο κοινό κείμενό τους τα στελέχη που αποχώρησαν αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως «η τάση του νέου προέδρου να μιλάει «αδιαμεσολάβητα» με την γλώττα και να προτρέχει της διανοίας, βαθαίνει το χάσμα και μας αποξενώνει περισσότερο. Δεν αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για να επαναφέρουμε την Ελλάδα των νοικοκυραίων, όπου ούτε η Αριστερά ούτε η διαφορετικότητα έχουν θέση».

Related posts

Γεωτρήσεις σε Κρήτη και Πελοπόννησο: Εκδόθηκε η Navtex για τις έρευνες

admin

Αυτό είναι το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας που κατατίθεται στη Βουλή

admin

Κλιμάκιο έρευνας στο υπουργείο Εσωτερικών

admin

Πέταξαν μπογιές στο σπίτι του βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου

admin

Ποιος ήταν ο Μίμης Δαρειώτης, το όνομα του οποίου θα πάρουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Γάμος ομόφυλων: «Χωρίς αστερίσκους» ψηφίζει το νομοσχέδιο η Νέα Αριστερά

admin

Τσακαλώτος: Άνοιξε την πόρτα της εξόδου;

admin

Καρφιά ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Μπέο: Ας μην κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα

admin

Στην τελετή ορκωμοσίας της Βουλής την Κυριακή η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

admin