Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πολεμικό κλίμα εντός της ΚΕ με φωνές και αποχωρήσεις

Το κλίμα εντός της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολεμικό». Παλιότερα στελέχη λένε χαρακτηριστικά στο in ότι δεν ήταν έτσι «ούτε στο συνέδριο της διάσπασης του 2010», κατά το οποίο αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ.

Μεγάλη ένταση προκάλεσε το γεγονός ότι υποστηρικτές του προέδρου, που δεν είναι μέλη της ΚΕ, παρέμειναν να ακούσουν τον πρόεδρο, πάρα τις υποδείξεις του προεδρείου να αποχωρήσουν.

Φίλης: Αίσχος και ντροπή

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρόεδρος απέσπασε χειροκροτήματα μόνο από τους υποστηρικτές του, ενώ ήταν έντονη η αποδοκιμασία από τους υπολοίπους.

Η αναφορά του στην «πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ», που απευθυνόταν στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Φίλη, ο οποίος φώναξε «αίσχος» και «ντροπή», μαζί με άλλα μέλη της ΚΕ, με τον Πάνο Λάμπρου να σηκώνεται εξαγριωμένος από τη θέση του και να φωνάζει.

«Όλοι εμείς που θα ξεκινήσουμε σήμερα είμαστε πολλοί, διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε ένα κοινό: Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της ΝΔ.» ήταν για την ακρίβεια η φράση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Βήμα πίσω και τελεσίγραφο

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε διορία μιας εβδομάδας στην Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να αποφανθεί για τις διαγραφές των τεσσάρων, λέγοντας «δεν έχω κανένα πρόβλημα (αν δεν γίνει αυτό) να προχωρήσω σε δημοψήφισμα».

Το αρνητικό κλίμα εις βάρος του Στέφανου Κασσελάκη δεν παρατηρείται μόνο από την Ομπρέλα και την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και από παλιά, ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Related posts

Αύριο το υπουργικό συμβούλιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Θεοδωρικάκος: «Ανοίγουν 12 επιπλέον γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας»

admin

Τριπλή έρευνα στη Λευκωσία για το Predator

admin

ΗΠΑ: Ισχυρότερη από ποτέ η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας, τονίζει ο Λευκός Οίκος

admin

Επιστολή Ελλάδας στον ΟΗΕ: Η Λιβύη επιχειρεί να επαναφέρει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

admin

Διαψεύδεται η είσοδος της συζύγου του Πεσκόφ στην Ελλάδα

admin

Πώς και πότε θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

admin

Τα επί πληρωμή χειρουργεία άνοιξαν τις πύλες της απόλυτης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ – «Τσουνάμι» αντιδράσεων

admin

Σεισμός στην Τουρκία: Στέλνουμε άμεσα βοήθεια λέει ο Μητσοτάκης

admin